3months bby

korg ad x pglmn bby korg yg jnis xnk diletak atas tilam .letak je ats tilam trs mrengek 😂. bila dukung trs diam elok je. mcm mn yee nk bt dia trbiasa letak ats tilam😭😂. dulu msa nb-1months ok jee sbb x guna buaian lg,start guna buaian haaa start tulh dea jnis nk didukungg .klo tdo x dlm buai,cepat trkjut n trbgn..

7 Các câu trả lời

3months still fasa newborn. Normal je kalau tak suka baring lama lama atas tilam. Masa dalam perut pun baby tidur atas perut dia. Sebab baby ni tak suka tidur atas tulang belakang dia. Dia rasa tak selamat. Kalau baby yang meragam/ tak selesa ke, bila kita dukung atas bahu kita, dia akan tenang sebab perutnya bersentuh dengan kita. Bukan tulang belakang dia. Rasa macam dalam rahim. Sebab tu bila berbuai, dia rasa macam duduk kat dalam rahim lagi. Sis slow2 ja nnti dia dh nak masuk 4m tu ajar dia baring lepak lama2 atas tilam insyaAllah ok

klau gitu try bg dia lena atas bdan dlu.. lpas tu, tgk bila dia dh lena betul.. letak dia atas tilam.. tp, jgn terus letak dkt tilam.. slow², bg dia rasa mcm kita still hold dia.. anak saya gitu.. introduce buai dkt dia time 4m.. sbb x larat nk dodoikn dia.. skrg smua tmpat dia boleh tido..

anak sy pun tido buai..tp klau sy ada masa free sy ajar dia tido atas tilam sambil sy teman dia tido.lama2 bb jd terbiasa buai dgn tilam.y penting suasana selesa x bising..bilik x cerah.sis banyakkan main sambil baring or dduk d tilam dgn bb

anak sy masa baru lahir - 1½m contacted sleep, tp lepas tu dh ok. tp selalu depan mata dia la buat keje dpn dia @ mmg layan dia je masa tido je gi buat keje

sis nak ajar baby tdo tilam ke? klu sye, sye bg je baby tdo buai (siang).. klu mlm tu lps baby tdo buai then sye angkat letak tilam.. ok je baby tdo smpi pg..

8mo trước

mcm ni jgk la sy bt hehe. mlm okk. bila nk ksi dia tdo siang kt tlm tu yg susah😂 sbb kt kg guna portable ac je.. buaian dia x kena ac ..

Sama mcm anak sy.. sy biar dia tdo berdukung dlu.. dah lena baru bedung & sy sumbat dalam buai.. baru tido lama..

normal sebab dia terbiasa terbuai.