sex during pregnancy

Korang trimester berapa start buat intercourse dgn suami ?setahu saye first trimester x dgalakkan sbb risiko utk keguguran tu tinggi. Saye dah 2nd trimester still x berani . Perasaan takut tu lagi kuat sbb takut apa2 jadi dgn baby .ade org okay je kan .ke mnx nasihat doktor?

30 Các câu trả lời

First trimester sy risau sbb bby blum matang.. trimester ke 3 bru bersama, itu pun niat semoga dipermudahkan urusan bersalin nti.. alhamdulillah bby keluar dgn sihat.. Yaa la petua org tua2 kn.. trimester ke 3 kena selalu bersama.. sbb tu cara cepat utuk bantu si ibu bukak jalan bersalin.. selain berjaln.. squad.. mmg agak penat sikit.. sabar la.. usaha kn.. niat kita nk mudahkn urusan bersalin..

First trimester saya ada je bersama suami . Tapi pernah sekali tu lupa nak pesan jangan kasar kasar . Sekali ada spotting pulak . Tapi saya ignore je . Sebab saya search artikel kata kalau bawah 18 minggu ke apa tak perlu risau kalau sikit je . Dan biras pon kata kalau just spotting sikit dun worry . Unless spotting yang kerap dan banyak .

Nk thu je , bile bersama tu kn .. suami buang dlm blh ke bile preg trimester pertama?? Sbb ad sy bace artikel ni ckp xblh buang dalam sbb airmani xelok utk tumbesaran janin , tapi bile dh start masuk trimester kedua blh je ?? Sy pun dh x ingt bace kt mne 😁😁 , mf la kalau soalan ni teruk , cuma nk thu kepastian je

4y trước

Oowhh ... Kalau oke alhamdulillah , sy selepas bersama selalu risau bile suami buang dlm , trima kasih sudi jwb

Bergantung. Tp kalau ada pendarahan serta merta berhenti ya. Sy awal2 tu alami pendarahan. 2nd trimester pula masih ada tp dh berkurang seiring dgn peningkatan usia kandungan. Lama sy ambil jarak utk mencuba sbb risau. Mujur 7bln preggy sudah tidak ada lg. Tp sakit pinggang pula 😅

Saya since first trimester lagi dah bersama dengan suami. Mintak advice doctor and doctor cakap boleh je nak bersama as long takda keluar darah. Sekarang dah masuk second trimester pun masih lagi bersama dengan suami. So far alhamdulillah everything okay je.

sayaa masa mula mula tu takut . sampai cakap dengan suami . mana boleh . nanti jadi pape kan susah . lepastuu suami ajak buat research nd tanya misi , dia kata boleh jee . asalkan tak memudaratkan kandungan . yang penting jangan ganas ganas lahh . kesian babyy

Ask ur doktor kandungan u ade msalah ke x,if ur doktor kata kurangkn bersama baru lah.klo doktor u xde pesan ape2..first trimester ok je nk bersama..xde msalah..intercourse xmnganggu baby..ur husband's pennis xkn smpai dkat baby..xkn menganggu dia..

Sy first trimester pun buat. Cuma kalau ada bleeding tu kena jumpa dr dapatkan nasihat. Alhamdulillah sy okay. Nanti 3rd trimester kena selalu bersama suami supaya mudah bersalin. Tak tahulah nanti larat lagi ke tak 😂

4y trước

sy ank sulung lps brsama trun darah p hspitl dh trbuka 4 cm. alhamdulillah mmg dipermudah brslin

1st trimester mmg tidak digalakkan sebab kandungan weak lagi. Nak masuk pertengahan 2nd trimester tu dah boleh dah kalau nak bersama. Kat website ada tunjuk position terbaik ibu mengandung semasa bersama suami

Trimester pertama kerap je bersama..masuk trimester kedua nafsu dah kurang tp still bersama..klu tkut cuba slow2 dulu sis,ikut badan jugak..saya dari anak pertama Alhamdulillah ok xde masalah..