Intercourse

Hi! Soalan agak sensitif. Ada tak mommies yg husband tak nak bersama? Saya dah 17 minggu, sgt sukar utk ajak suami bersama, seriau katanya, takut bleeding. This is our second pregnancy, first miscariage 6 minggu. Mula 1st trimester, katanya nak tunggu second trimester. Masuk 2nd trimester, nak tunggu 3rd trimester. Nnt masuk 3rd trimester takut nak tunggu lepas deliver pula 😅. Puas dah flirt, tapi tak jalan, reassurance pun tak jalan, Any tips?

5 Các câu trả lời

kita ada experienced yg sama & hasben sy pn mcm awk juga. skrg pn dah 17wks baru sekali je bln lps kot 😅, sy xpaksa & xtny hasben juga, tp jgn dia ckp sy yg xlyn dia dah la haha. trim 3 nt hrp dia nak bkerjasama la kalo tak sy akn minta dia buat urutan kat ms.v tu je la 🤭

sama la .. saya ada sejarah keguguran sblum ni , setiap kali bersama mesti akan keluar spotting . yg kedua ni trauma jugak , tp beranikan diri brsama jugak lawan trauma tu . alhamdulillah dari awal smpai skrg takda apa n baby sihat

kena bersama dah nnti nk msuk 3rd lg kerap kena bersama utk sng bukaan kalau xbersama nnti takut emergency czer mcm cousin saya sbb suami dia xnak bersama alasan takut anak dlm perut jd apa apa

I think sbb suami u masih trauma dgn past pregnancy. not all ppl strong enough utk lupakan benda tu. for me, bg suami ruang. talk heart by heart.

1y trước

by 3rd trimester dh boleh. utk cptkn bukaan.

Ada sejarah keguguran sebaiknya elakan bersama...nak bersama bila nak due dah..,suami puan masih trauma.