First Trimester - Bersama

Soalan serious, masa first trimester ni, korang ada bersama tak dengan suami? (Penetrative intercourse). Takut nak bersama sebab rasa macam masih fragile tapi tuh la. Kesian kat suami juga. Apa pandangan korang?#ingintahu

13 Các câu trả lời

saya tahu saya pregnant dalam 5 week. mula2 takut jgak, dlm smggu tak buat. lepas tu saya cuba brsama dgn suami, tp tdak trlalu lasak sbgai prcubaan. alhmdulillah okay, xde darah kluar apa smua. lpastu saya truskan smpai la brsalin. ad kwan sya dia bleeding lps brsama. prgi cek dgn Dr. alhmdulillah dah okay skrg. dh nk bersalin dh kwan sya tu. apa2 pun klau Pn nk bersama dgn suami, cuba cari posisi yg selamat dn Pn selesa. lpastu perhati, ada kluar darah atau tidak. klau xde ap2, Pn boleh truskan.

saya start first trim sampai sekarang (24weeks) so far okay je . everytime bersama adalah penetrative . ada minta nasihat dr, dr kata issokay for me unless kedudukan uri di bawah . kesian kat husband satgi bersalin tak boleh dah huhu masuk 2nd trim ni je rasa takut2 sikit sebab dah ada bump tinggi .. i think is okay je . bila baca article2 pun takde yang kata tak boleh .

should be okay kalau takde history keguguran, macam saya pernah gugur so Dr memang tak advise untuk bersama untuk sementara and husband pun alhamdulillah memahami so memang kita orang sepanjang first trimester and awal second trimester tak bersama sebab risau. apa apa pun kalau bleeding immediately jumpa dr ye sis

Sy bersama je hehe..tp jgn lasak2 sgt..skng ni dh trismeter 3 ..nafsu lgsung xde...suami pn tgk sis kesian sb dh sarAt..dgn sakit pggng lg..mgkin dye nk tp dye kesian..😢😢 yelah bini asyik sakit sana sini..nsb baik dye pndai jaga sis..tiap2 mlm akn jd Tukang urut🤣

3y trước

Sy pn mcm th jgk..sbnrnya start prgnant terus nafsu krg..lyn sb suami je..yelah...kn cari pmpuan lain naya🤣🤣 lps bersama mcm2 xkna..😂😂

okay aje kalau nak bersama masa awal trimester cuma jangan lasak laa..saya pun masa 8w ad aje bersama sampai 16w tapi lepastuu nafsu macam kurang tambah pulak perut da ad babybump..Nak cari position tuu xselesa..

Sye bersame mse first trimester ni.. Tpi sye elakkn untk masuk.. Sye ade bace jugk.. Mase bersame makesure air mani suami jgn smpai masuk ke dlm rahim.. Sbb boleh lembutkn rahim.. N xboleh lasak2..

Sy pn slalu jg brsama skrg 1st trimester alhamdulillah so far ok ja yg pnting pndai cari kedudukn yg selesa dn jgn lasak2 yee 🤭 satu lg jgn smpai air mani msuk dlm rahim 🤗

sy lansung tak bersama takutt 😅 kdg tye jugak suami nak ke dia mcm fhm je tgk keadaan kite so sabar lah dlu nt nak dekat beranak baru onzzz 😂

Setakat ni saya still bersama je dr awal samailh selrng trimester kedua. Tp tk kerap dlm seminggu sekali ke mcmtu .. n pndai2 lah not to heavy

sy start bersama bila masuk 9weeks. awal2 tak berani sbb anak first kan. just slow2 je should be okay 🥰