husband family

"korang smua ambil brapa lama baru akrab dngan keluarga suami korang... Kongsi lah ?, Aku dah 7 bulan bersama kluarga suami tpi still x akrab lgi drang smua pun mcam layan x nak layan jerrhhh ? tnggal dngan keluarga suami nieh bgi aku mcam menderita ??? Drang x ada lah dera aku cuma tu lah aku nieh terlalu asing untk drang ?

105 Các câu trả lời

Saya pun tinggal dengan keluarga suami.. Tapi saya tak dimanjakan.. Kadang2 ibu mertua masakkan makanan sihat atau sesuai utk ibu mengandung.. Tp saya belum merasa lagi setakat 6bulan mengandung.. Tak sama macam ibu kandung sendiri.. Kalaulah saya tinggal dgn keluarga sendiri mesti saya dimanjakan.. Banyak buat hal sendiri je.. 🙂 tapi suami saya dah nak bawa saya pindah rumah lain tak lama lagi.. Saya wanita paling bahagia.. 😆

5y trước

Best nya awak😌

Saya pun lambat nak akrab. Rasa susah masuk 😂. Kahwin dengan husband pun bukan bercinta2 sebelum tu, kenal2 gitu lepas tu kahwin. Jumpa family diorg pun masa nak kahwin, lepas tu masa kenduri kahwin. Memang tak sempat nak bersilaturrahim sebelum kahwin. Duduk pun jauh. Sampai sekarang dah 1 tahun 1 bulan kahwin, kadang2 tertanya2 "eh ipar2 aku ni tak suka aku ke? Ke perasaan je." No phone aku pun diorang tak save. 😂😅

Alhamdulillah sy ngan kluarga husband dekat. Bila sy gaduh ngan husband sy tak mengadu ngan family belah sy tp sy mengadu kat family belah suami sy hbs suami sy kene ngan ayah n akak ipar sy🤭. Kita mesti pandai dekatkam diri sis. If sis ikhlas mesti diorang pon ikhlas syg sis. Jngn cepat sentap. Kdng cara tiap kluarga tu beza. Kita kene belajar untuk faham. In shaa Allah kita mesti akrab ngan family belah suami

5y trước

☺☺☺

2bulan lebih da kawen , nk kate akrab tu tidak la tp stakat tegur2 tu ade la 😂 sye ni jenis x cepat mesra, kalau sye rase org tu ok ok la kalau rase xok xla 😂 tp kekadang tu kene tegur dgn cik suami😂 nape xmesra dgn mertua , ipar 😂 benda baru lgi kn xreti lgi nk berbahagi sayang mak sndiri dgn mak lain😂 maybe lama2 tu okay la ,,insyaAllah 😂 #YgPentingLepasRayaPindahRumahSendiri🤣 #Yeayyy🤪

sama je kita sis. kita nih dah mcm tunggul kayu dah. dgn anak beranak dorang elok je borak senyum bagai dgn kita tkde nye, kau terjatuh tergolek ke sendiri2 jela tkde yg nak tegur kesah ke apa. pada saya kita jgn mencuba sgt utk masuk dlm keluarga mertua, buat biasa jela. karang berie2 sakit hati pulak terasa. kau nk rapat ke tknk lantak korang lah janji tk kacau rumahtangga aku gituuu 🤣

Sya cepat mesra dgn family husband,tp syang nya diorng ni sering sgt memerli dan ikot campur dlm umah tgga sya dgn husband Memang betul lah husband sya adik beradik diorg tp bila kita di sindir camni "" bodoh lah abang ni bagi semua gaji kat istri"" sya rasa sakit hati dgn kata2 tu cam lah selama ni kita telah bodoh kan suami pdhl suami sndri yg ikhlas hati suh sya pegang semua gaji dn urus keuangan

5y trước

Beza ngan akak ipar sy. Diorang malah suh suami sy bg semua gaji kat sy sebab tau suami jenis tak boleh pegang duit. Alhamdulillah mungkin sebab kan suami sy anak paling kecil dah kawin pon akaknya bg uang juga😁. Senang sy juga sebab uang semua kat sy🤭

Saya dah nk dekat stahun jgk dgn suami.. Pon xrapat lagi.. Cuma lbih rpt dgn fil.. Sbb mil ni agak cerewet.. Biaselah org tua.. Ada saja..mmg la saya pregnant ank pertama.. Tapi saya bukan takde pgalaman ke apa jaga baby.. Akak2 saya ank berderet... Da 12 orang ank buah.. Cam2 ade saja dia komplain.. Tpi tulah.. Nk bt camne.. Ni cucu first dia.. Kita skit bdn sakit tangan pon dia bsing😂

ok je, Alhamdulillah. mak sy pesan.. bila dh berumah tga ddk dgn fmily lelaki kna pndai bwk diri & usaha sesuaikn dri.. sy ddk rumah mertua & bkerja. ad akk ipar. so far ok.. xjdkan keadaan sy stress. nk ckp rapat dr sblm kawin - tidak. sbb sgt jrg jmp. baru nk msuk bln ke-2 kawin. so pndai2 jga diri, ht sndri, sy ltk kan mertua sma mcm mak abh sy🥰 dunia akhirat.

Sy dh 2 Thun ddk skali ngn Mertua tp still x akrab, asyik ddk dlm blik je, kadang2 tu bosan jgk rse mcm xbebas, klau ddk kt ruang tamu pn kjp2 je, trigin nk ddk rmh sndri tnpa ad org lain, tp Suami xnk, dia ckp nk tgok mak bapak dia dpn Mata hri2, kdng2 tu sy trfkir yg x elok "lmbt lg ke diorng nk mati" sy brsyukur dpt mak Mertua baik ,Smga Allah prmdhkn urusanku...

5y trước

hahaha jahat la sis.. tergelak baca komen

Saya jenis tak bercakap dgn org.. suka duduk rumah je.tapi hobi suka baking dan tiap kali bf balik rumah mertua (seblm kahwin) memang saya buatkan kek.. tapi lepas berkahwin, kena ubah prrangai.. kena byk bercakap dgn diaorg.. dan alhamdulillah family in law jenis sporting.bila saya bersalin dan anak2 saya hanya cucu2 yg diaorg ada..mmg mcm family sendiri..