sedih

Saya dah 7 bulan tpi blum beli baju baby lagi... nak beli tpi suami kate awal lagi jngan terlalu obses dngan bayi kata nye sedih sngat bila suami kata mcam tu padahal nieh anak pertama... Mesti lah teruja sngat2x sbb anak pertama, apa pun sabar jak lah

55 Các câu trả lời

Sis cuba cakap baik baik dengan suami.. Katalah, nanti bila perut dah makin membesar dah tak larat dah nak jalan banyak.. Pastu kata belilah sikit sikit pun jadilah, asalkan ada. Sebab masuk 3rd trim ni bila bila ja anak boleh keluar. Sekurang²nya dah prepare sikit.. Kalau suami tak mau juga.. Sis beli aja online. Ada yang murah² juga macam kat shopee.. Pastu kalau tak pasti gender anak, belilah yang unisex. Apa pun cuba cakap elok ya sis. Jangan sedih sedih.. Janin dalam perut boleh rasa.. Takmau sedih ya sis. Senyum ya😊

4y trước

Insyallah 😊

Yg penting sis kena gak beli stroller... Sennag nk bw check up baby .... Suami sy dulu mcm suami sis taknak awal la beli baju... Itu la ini la... . Stroller takyah la sebab pakai sekejap katanya... Lah2 anak nk masuk 4 Tau. Penat sy yg dukung smua baby sy smpai umur setahun kalau g mana2.. ye la stroller takda Masa anak first lagi mintak Tak beli2. Skrg baru dia nak belikan.... Tapi kot y ke4 ni y last ,Kan da mcm rugi.. tapi kalau Ada lagi 4 ok lagi..... Hahaha... Dah 10 tahun kawen...

Ramainya emo. Sy rasa sy fhm knp husb sis ckp mcm tu. Sbb sy sndiri pun mcm tu 😂😂 Masa 7m xsure nk beli ke tak, sbb takot pape jd + xnk terlalu excited. Tp sis blh cuba ckp dgn husb, beli yg pnting2 je dulu, bli baju sepasang dua dulu ke, insyaallah husb sis mesti ok. Kdg² ada sbb husb ckp mcm tu. Bukan dia x excited, cuma mybe dia tkot sumtin happen, (mintak dijauhkan) dia xnak tgk sis sedih nnt. Positive ok mom?! 😘😘

4y trước

😊😊😊

Maybe suami sis ada masalah kewangan? Gaji yg ada cukup2 untuk keperluan bulanan dan bayar itu ini. Kadang2 dan hampir selalunya suami ni tak akan cerita semua masalah dia pada isteri. Bila duit takde, option yg dia ada cuba bagitau isteri, kita beli nanti. Jadi, sis banyak2 berdoa supaya rezeki keluarga sis dimurahkan dan dipermudahkan. Mudah2an tak lama lagi dapat shopping barang baby 🤗💕

Sy pun excited jugak masa 5 bulan , rasa membuak2 nak beli barang2 baby. Tapi mentua dan org2 yg rapat banyak nasihatkan bila masuk 7 bulan baru beli barang. Dalam tempoh nak tunggu 7bulan tu sy kumpul duit dulu. Tapi seingat sy ramai yg share dalam apps ni dorg beli sikit2 seawal 5 bulan spy tak terasa sangat duit tu mengalir keluar macam air 😆. Jangan sedih2 sis. Nanti pujuk husband beli sikit2 dl k 😊.

Husben sis kt gitu sbb tkut anythng hppen dkt sis or bby. Tu dia take time nk sediakn brg bby ... Sbr k .mcm sy pn lmbt bli...mil sy yg risau anythng hppen dkt sy n bby sbb kwn baik dia ank dia aslkn preggy nk tggu due lg 2 mnth je dia kehlgn. Tu sy pn bli lmbt. Sbr k. Chill. Jgn sedey tw mommies. .pk positif je k. Klu mommies sedey bby pn sedey nti.. so jgn cmtu k..😘

Sis x keje ke..klu keje beli la pakai duit sis sikit2...klu x keje kne la bgtau suami kne beli sikit2 jgn last minit rasa byak hbis duit nti klu selepuk n kite x tau bb nk kuar bila.mcm sy beli sikit2 dr 5bln..n da 8bln ua brang kecik utk bb da 100% lengkap.smlm bru suami pulak beli katil.breast pum.set botol.tilam bb..tu bhagian dia..buai n car seat adk bg..stanby awal2 je sis..

4y trước

Sy pon x beli kt mall.sy beli dlm shopie je..mcm tuala barut baju 5 6 psang..biar besa pon xpe. Leh pakai lama sikit bb pon akan besa cepat kn..byak sgt alasan suami sis tu x bg keje x bg beli sndri..kne hadap la sis tu pilihan sis..nti dia beli la tu..cuma klu x bekerja ni cm ni la smua kne tnggu suami..sy memang da bg2 sy beli ape n suami beli ape..suami beli katil bb pam susu set botol susu smua tu pon dlm shopie je sbb dia keje bhgian kcemasan n shiff x dan gk nk kua tambah sy da 8bln kaki bengkak x leh nk jln lama

Tk perlu kecik hati sis,tekadang tk semua bakal ayah ni excited beli barang baby,cam hsbn sy pun,smpai sy ckap kat hsbn tk yah beli baju baby nnt baby kuar tk yah pakai baju..hahhaha Tp sy dah standby serching sendiri kat shopee n lazada,masuk chart apa2 yg nk beli... Masa 36mggu baru beli Sis beli online je,harga murah n barang pun quality jg

should be 7 bln da kena completekan basic dy sis , da blh standby hospital bag dlm kereta , mcm sy mak sy ad history prem bersalin 28weeks , family belah ayah pon ad 4 org kes yg sama so nurse nasihatkan sy complete kn basic ms 28weeks n standby hospital bag dlm kereta so ms 5 bln lbh mcm tu sy da start beli , beli sikit2 tx terasa sis

sabar ye sy pun macm tu.. hubs macm tak peduli ja.. klau bawa p beli dia ckp nanti bersalin ada la tu orng bagi2 barang baby jgn la beli membazir.. sy tak dengar pun ckp dia.. setiap dia bgi duit beli barang dapur.. mesti ada 1/2 helai baju sy beli.. yg lain sya jahit.. sekarang tingal sikit je lagi da nak lengkap..