husband family

"korang smua ambil brapa lama baru akrab dngan keluarga suami korang... Kongsi lah ?, Aku dah 7 bulan bersama kluarga suami tpi still x akrab lgi drang smua pun mcam layan x nak layan jerrhhh ? tnggal dngan keluarga suami nieh bgi aku mcam menderita ??? Drang x ada lah dera aku cuma tu lah aku nieh terlalu asing untk drang ?

105 Các câu trả lời

Hahaha sama lah. Kenal dgn husb dari sklh, dkt 10yrs , baru kahwin but blm ade chemist dgn family. Bila balik turn umah husb ok je tp bila family balik semua mak mak sedara mcm susah nk adapt tktau knpa. I try tp susah. Taktau la bila boleh ade that “chemist”. Nak nangis kadang tp i choose my husband as my life partner kan nak tk nk kene la.

Nak rapat ni bukan kena harap dgn org je kita sendiri kena involve. Bila org masak kita tlg jgn dok melekat je dgn husband. Org dok seimbang kita masuk la juga x ckp x pe ada dekat dgn mereka. Suami saya Awal2 dia bawa balik rumah mertua dia akan terus suruh saya duduk sama2 dgn in law sbb dia x nk nmpk saya melekat je dgn dia. Org tgk pon x senang nnt.

5y trước

Betul n setuju

Alhamdulillah, lepas kawin je mil fil n opahnya jd rapat. Lg2 awok ni bnyk mulut, mmg deme suka laaa. Dok nyembang pumpang2 je. Hahhaha. Cuma Adik beradik suami tk berapa rapat sgt. Sbb deme suka buat hal sendiri. Bila ade hal penting je bercakap. Lau tak jd tunggul la kt umah 😂 4bulan dok umah mil. So far ok alhamdulillah.

Awal lg tu 7bln..bg sy tak pyhlah akrab sgt,myusahkn diri sdri dan spai satu tahap,ipar duai,biras myibuk tahap kepoh.Dtg tiba2 x inform muncul dpn rmh htr ank2 durang mcm kita ni pgasuh,nak bermlm kat rmh pun tak bgtahu awal,semua nak minta support wlpn tahu ank kita pun ramai,berderet,asyik2 nak ambi kesempatan

Sy alhamdulillah ok ngan kluarga mertua, kak ipar ok je, adk² ipar plk jarak umor x jauh so mcm kwn².... Mntk² la ok smpai bila²... Mula² mngkin la x biasa sbb bkn kluarga kita kn... Tp lma² insyaallah ok.... Sy pn dh nk 3 thun... Sis ada msa lg nk akrab ngan deorg... Lyan mcm kkuarga kita sndri insyaallah semua ok

Hakak dulu 2 tahun menyendiri..5 tahun hakak tunduk bisu..siang xde orang,semua keje termasuk la mak suami,time tu la hakak wat keje sume..petang hakak start perap dlm bilik...smpai cik abg balik keje..baru melompat bile cik abg masuk bilik..hehehehe...skrg hakak tempat mak mertua mengadu suka duka...Alhamdulillah..

Sy dri sblm kahwin kdg2 ajak adik2 suami skali kalau ktorg gi dating kat zoo ke ape so cpt rapat dgn ipar duai. Dgn mertua pun lepas dah kahwin rajin amik tau apa mertua suka, so kdg tiba2 bg hadiah kat mertua ke, ajak mertua bejalan skali ke, layan je mertua kalau kuat sembang. lama2 makin ok la tu.

5y trước

Good example

Alhamdulillah , sy start suami bawak jumpa family masa couple dulu dah ngam , sebab family suami sporting , tapi tu laa sy yg tak pandai biasa kan diri dengan family suami , walaupun dengan adik kakak ipar semua okay layanan.. Sebab jenis sy akan ambil masa untuk ngam dengan org bru 😅

Sy pn masih awkward lg 😂 bulan 10 tahun lepas kahwin. Sbb adik beradik die ramai lelaki, adik beradik sy pulak rmai pmpuan. Jd suasana yg lain tu buat kita xbiasa. Tp dgn mak mentua dgn kakak ipar ok je. Dgn adik ipar je yg rasa ada gap. Sbb sy mmg jenis xberapa ckp dgn lelaki sgt.

sy dh 8 bulan kawin tpi still x rapat dgn family belah husband sbb kmi tnggal asing dri keluarga, bila hjung mnggu je bru ziarah kluarga husband tpi jarang2lah 😅, mmang awkward jg bila p sna, ye lh msi asing bagi kita kan, xtaulah bila lh nak rapat mcm kluarga sndri ni hmmm