Suri rumah saving

Hi korang, siapa kat sini suri rumah sepenuhmasa ?

51 Các câu trả lời

saya resign keja & sambung master.. tgh belajar lagi saya kawen dgn hb yg gajinya 2.3k.. lepas kawen saya alahan teruk & pkp.. so..hb ambek keputusan resign waktu saya 7 bln sbb nk dekat dgn saya.. lepas saya bersalin.. Alhamdulillah dpt keja baru dgn gaji 1.2k.. kami sewa rumah kampung 250 sebulan.. klu hujan basah satu rumah sbb bumbung bocor.. ceiling x da.. panas giler.. saya x pernah tinggal kat rumah kecik & panas.. rumah parents saya 4 tingkat dgn 8 bilik.. so.. memang terasa sangat perbezaan tu.. lepas setahun keja, hb saya resign sbb penat & x setimpal.. ayah saya offer keja dgn dia.. sambil2 tu kami x putus asa mohon keja gov.. hb x bagi saya keja sbb nk suruh saya fokus kat anak.. & tu mmg perjanjian kami be4 nikah (saya boleh sambung belajar tapi x boleh kerja sampai kena hantar anak ke pengasuh setiap hari) Alhamdulillah.. akhirnya hb saya dpt masuk gov dgn gaji 3k+.. & saya pulak buat bisnes online (bukan dropship, agent / stokis)

saya pernah kerja masa kawin. tp semua dpt xsmpai sminggu kerja🤭 xserasi agk nye kerja dgn org. sbb kami ank org berniaga. selepas 6 thun berkahwin sy belajar buat Kuih dan hantar ke gerai2 sarapan pagi dan di gerai mak sy sndri. alhmdulillah smpai skrg hanya kekal di gerai mak sy shj. xlarat nk buat bnyk2 skrg. cukup la dpt tlong suami bila kdaan agk kurang di pertengahan bulan ,akhir bulan. ank 5 org yg sedang membesar sgt mencabar. 4 org bersekolah dan sorg bru nk msuk sthun 🤭. skrg usia perkahwinan mengjangkau 13 thun . insyaallah allah akn cukup kn rezeki kita. aminn 🥰

Saya baru berhenti kerja 2 bulan lepas.. tgh guna emergency savings utk survive 😢 Tp allah nak buka rezki, dpt join kelas freelance and tgh apply jadi partime trainer (klo ada rzki thn dpn punya project) Sempatla bersalin dan berpantang.. Cuma sy nak pesan, byk je keja freelance dr luar negara. Antaranya data entry, customer support, design logo,. Content writer.. nak yg professional or x sume blh. kalau xcaya blh pergi ke freelancer.com cuma hati2 dgn scammer yg lagak mcm client. Doa kan sy berjaya.. nak berehat sekejap dr corporate environment..

1y trước

Antara job femes, translator, data entry, logo design, customer support. Klo sis dr technical IT lg bykla job... job based on project/hourly usd.

saya..berhenti jd cikgu tadika swasta sbb alahan mengandung teruk sgt..warded 4x sbb alahan muntah2 x lalu makan...kali ke 2 warded boss suh berhenti,jaga diri sendiri dan kandungan siap bg hadiah persaraan sebentuk cincin emas tapi tak muat kt jari sbb kecik sgt🤣 boss mmg x nk bg aq keje lagi dh ni🤣🤣🤣.. cincin tu pun dh selamat gadai sbb suami pun kena berhenti keje mse kandungan 3bulan..dptlah harga rm214..huhuhu mahal jugak cincin yg boss bagi tu..sayang pulak dh tergadai..hai dugaan🤭

2y trước

Sabar sis. Insya allah Nanti allah bagi rezeki

sy bru bhnti bln 11. asbab bleading sbb kerja berat + stress dgn team tmpt kerja.. benti 24jam. time tu dlm pemantauan dktr sbb bleading je. saving mmg xde dah. tmpt kerja pn xde bg gaji ble dh benti 24jam tu. habis tu xkn la nk tggu anak kluar sndri, cnfdtion bdn da teruk bru nk bg benti? spesis boss mcm mne pn xtau la. xkesah la skarang kerja ke x. atleast bdn ckup rehat da xde bleading lg lpas benti tu. tpksa kuburkan semula segala hajat utk kesenangan fmly

saya.. 🙋‍♀ sebelum ni keja ofis, pastu alahan anak sulung, berhenti.. Bosan2 kt rumah sambil2 jaga anak,, sy buat side income dgn hobi baking sy. jual brownies, kek.. skrg tgh pregnant anak ke dua.. masih lg dgn hobi membaking. . tk rasa nk cari keja sb risau / takut nk tinggal anak kt pengasuh.. 😂😂

Saya.. Sekarang ni dapat buat income tambahan 5k ke atas sebulan.. Sbb baby kecik dah nk keluar.. So trpakse berhenti n cari income dari rumah je.. Alhamdulillah.. Setakat ni mmg okay.. Sesiapa nak tambah income jgk blh pm.. Cuma perlu rajin n konsisten je.. 😊 Kita borak2 dlu.. 😁

Sy..berhnti keja sebulan lpas..sbb ank yg sulung..tkad org jaga..so,Sy berhnti..sedang mencari sumber2 lain selain kite ddok uma je..tk ad buat ape..pastu end of year..Sy dpt thu Sy pregnant..Bru 6minggu..tp alahan tk blh buat bincng

sy. dulu kerja. resign sbb xnak pjj sbb usaha nk dpt baby. skrg Alhamdulillah dh ada baby. kdg2 sunyi jgk xjumpa org dh. tp xpalah. demi anak 🙂

2y trước

Sama lah sis . Saya dah masuk anak 3 . Dulu saya meniaga kuih . Ni stop dulu. Sekarang tengah fikir nak tambah saving family.

saya dulu kerja,lepas tu berenti nak fokus kat anak sebab 5 tahun menunggu baru dapat,alhamdulillah dapat tengok anak membesar depan mata..rezeki dimana2,insyallah..