susu

Korang biasa minum susu ape masa pregnant? & wajib makan hari² ke folic acid tu?

22 Các câu trả lời

Sya sblm nii minum low fat, sbb kawan kata elok low fat bagai. Tgk2 berat naik mendadak, soc tk bg low fat sbb kandungan gula lebih tinggi, so doc suruh minum susu fresh milk, and jgn amek susu ibu mengndung tu buatkan bby bsar. So now susu fresh milk goodday jee and ambil obimin sahaja, alhamdulillah❤

Folic acid wajib makan tiap2 hari, terutama sampai 12minggu kehamilan sis. Selama sis makan makanan berkhasiat, selagi tu la tak wajib sis minum susu tu. Kalau dah makan makanan berkhasiat, minum susu biasa (yang high calcium, low fat) pun tak jadi masalah.

Saya masa 1st dgn 2nd trim minum susu fernleaf. Now, 3rd trim minum susu full cream dlm kotak. Sehari sekotak kecil tu. Folic acid wajib makan hari2.

Sy prgnant mnum susu anmum,susu tu je yg bole msuk d tekak😄folic acid tu kena mkn hari2 utk pkmbngan baby kter..

Folic acid mmg kna mkn hari2..sngt pnting utk bayi..susu sy minum di timester ketiga, susu fernleaf je sbb x ada gula

Sy minum susu everyday je sbb susu tu je blh masuk... Folic acid mmg setiap hari mkn.. Sangat penting folic acid tu..

Sy minum fresh milk or susu fernleaf...folid acid mmg kene ambik tiap2 hari utk perkembangan baby gak mommy...

sy minum anmum pastu hujung2 sy minum dutch lady fresh milk. asid folic yes kena makan hari hari

5y trước

Psl folic acid tu, awk mkn yg doc bagi or awk beli yg kt farmasi punya?

Sy minum susu anmum perisa coklat.... Ikut ckp nurse kalau ckp hari2 mjnum hari2 hehehe

5y trước

Sy rasa sekali je kot...

Minum susu brand every day. Sbb susu preggy tu manis. Nurse tak sarankan minum.