Kaki Agak Bengkak

Kenpa ya bun hamil 33minggu kakinya agak bengkak apakah bawahannya bayi mohon di jawab

2 Các câu trả lời

Peredaran darah tidak lancar krn perut yg semakin membesar, jgn berdiri atau berjalan terlalu lama, sehinggaga cairan dan mineral menumpuk di kaki.. Sebaiknya kalau tidur kaki diganjal bantal usahakan posisi kaki lbh tinggi dr badan,kalau duduk kaki tdk boleh menggantung. dan kurangi makan asin bun.

Itu tanda preklamsia bun.. klebihan asupan garam.. bunda jngn mkn yg asin asin..