27weeks 2days

Kelengkang belah kiri sakit sgt lagi2 bila nak jalan. Dah 3 hari termasuk hari ni sakit lagi. Ada yg pernah rasa? Apa solutionnya yee nak hilangkan rasa sakit ni? Cuma hari ni dah kurang sikit sakitnya dari semalam. Tapi normal ke? Lagi 1 nak tanya normal tak kalau kaki tak bengkak? Sy berat 52kg skrg. Sbb ramai yg sy kenal kaki bengkak masa mengandung. Maaf ni pengalaman pertama.

2 Các câu trả lời

Normal , banyakkan buat senaman ringan . Seperti senaman butterfly atau cangkung , untuk kelangkang kita tu . Untuk kaki bengkak tu depends on orang sis , samaada jalan banyak , tanda bersalin atau penyakit . Mcm saya suka berjalan banyak , dari awal pregnant bila masuk 37-38 baru bengkak nampak ketara sangat sampai kasut kena tukar saiz .

Normal kelangkang sakit sbb kandungan membesar, banyakkan senam dan jaga postur sesuai kehamilan