Nak tanya selalu ny kuning akan hilang berapa lama ye Dah 4 kali beby ambil darah

Kasian beby kena cucuk ambil darah dh 4 kali

29 Các câu trả lời

saya mandikan baby dengan herba cina,beli kat kedai tabib cina.banyakkan menyusu baby,bagi baby kerap kencing dan berak.lebih baik kita bersusah payah,bangun pagi² gerak baby dari tido.kesian tgk baby la cucuk ambik darah.kuning akan buatkan baby tido lena(hanyut🥺).kuning jugak buat darah baby pekat.dah kena dah.sampai nurse kena pegang urut kaki baby nak ambik darah baby.sebak dengar baby nangis kena cucuk jarum😣

12mo trước

sama mcm sy..beli ubat herba cina..bby sy lak ad g6pd..kuning dia tgi sngt .alhamdulillah lps mandikan dgn herba tu..turun bnyak la jugak .kerapkan susu sama..tp sy ad gak titik kundur sket..anggur itam..asl kuning bby surut..nk bg tips lain..bby² kita semua x sama..tp cubalah..mne tahu menjdi..🙂

Bergantung pada fungsi hati baby dan kekerapan baby membuang. Anak saya prolonged jaundice 2 bulan. Teruskan penyusuan baby 1 jam-2 jam. Please jaga jadual susu baby. Jangan culas. Bilirubin hanya dapat disingkirkan melalui sistem pembuangan dan rawatan Fototerapi. Boleh set alarm setiap 2 jam supaya tak terlepas jadual susu baby. Saya dulu buat macam tu. Semoga baby cepat sembuh 🌹

Just kongsi pengalaman. Saya lahir anak yg ptama, anak kena kuning dekat 2 minggu lebih. Susu badan pun X reti sangat nak bagi masa tu & Susu sikit. Saya beli mandian herba Cina X menjadi jugak. last sy beli Susu kambing jenama Karihome utk baby. Alhamdulilllah kuning turun. Setiap kali check makin turun. Sampailah dokter cakap X perlu dtg lagi.

susah nk ckp.. bergantung atas baby.. kekerapan ibu menyusukan anak & kekerapan baby buang air besar & kecil.. klau awak ibu yg berdarah 0+ mmang anak berisiko kena prolonged jaundice.. sy dulu anak sebulan lebih kuning.. petua cuba mcm².. satu pun x jd sbb anak sy prolonged jaundice.. sy susukan shj spt biasa..smpai turun sndri bacaan..

12mo trước

Saya darah O+. Anak darah B+. Mostly dr / nurse akan kata no wonder. "As expected akan ada kuning" sebab ketidakserasian kumpulan darah antara ibu dan anak. Tak semua ibu berdarah O anak nya akan ada jaundice. Begitu juga dengan jenis darah yang lain lain.

Kena tgk dari cara ibu bagi susu dari kekerapan nya. Kalau bayi ibu senang hilang kuning dari najis & kencing, bagi susu yg kerap. Semakin kerap bayi berak, cepat hilang kuning. Tkda petua lain. Jgn biarkan bayi ibu selalu tidur, kejutkan offer susu & susu. Kerapkan mandi juga. Sbb kuning ni bukan penyakit, tetapi demam.

X tentu ada yg smpai sbln masih kuning lg. Baby sy dlu pun 4x jg ambk drh slgi kuning naik pastu dh trun barula kk stop dtg cucuk huhu.. tips sy bg byk susu klu susu bdn x ckup bg susu fm biar dia byk berak kncing n sllu mndikn baby xblh gelap sgt kna ada chya cerah time mlm tdo.. alhmdulillah xnaik dh

kerap susu kan baby. setiap 1@2jam sekali. baby yg kuning tinggi mmg akan kerap tido. lagi kerap baby membuang lagi cpt kuning baby turun. boleh refer link ni penerangan dr doctor tengku putri https://www.instagram.com/reel/CtqkylzgArj/?igshid=MWQ1ZGUxMzBkMA==

anak 1st warded 4 hari dlm hosp,hari² ambil darah. lepas discharged pegi kk lg ambil darah sampailah umur anak sy 2minggu. anak 2nd warded 1 hari dan umurnya hampir nak 2 minggu juga baru tak kuning lg. anak ke 3 8 hari ulang alik ke kk ambil darah

ank ke2 sy smpai 2 bln pun masih ada kuning..padahal mcm2 ikhtiar buat..tp dr cek darah fungsi hati semua ok je..dr kata nnti dia akn turun sndri jgk..harap2 yg ke3 ni nnti tak mcm tu..kesian asyik kne cucuk ambik darah

saya tengah alami dh 2minggu ulang alik kk .. semalam kene ambil darah kat tangan dan tunggu seminggu results keluar.. semoga xde yg serious dan kuning anak saya cepat turun sedih tngok asyik kene ambil darah je 🥲

11mo trước

bnyk x kena ambil darah sis?