Nak tanya selalu ny kuning akan hilang berapa lama ye Dah 4 kali beby ambil darah

Kasian beby kena cucuk ambil darah dh 4 kali

29 Các câu trả lời

Depends pada baby jugak . Anak saya 38 hari baru elok kuningnya . Cucuk amik darah takyah cerita la berapa kali 😢 Siap pakej cucuk amik darah yg dekat tangan + amik sample air kencing baby 😢🥲

Bby saya alhamdulillah hari ke 7 dah turun hingga 4.8 kuningnya. Dah tak perlu ke klinik.. kecuali kalau nurse yg dtg checkup kat rumah dpt detect kuning baby naik balik

blh try beli daun peria kering , rebus daun tu , air rebusan jdi kan air mndi bby dn juga susukan bby stiap 2 jam , inshaallah sy msa try daun tu mmng turun mndadak la

susah nk ckp sis.. anak sye pun sbulan prolonged jaundice.. smpi amek darah kt tgn n air kencg.. petua org pun mcm2 sye cbe.. susu pun bg kerap.. memg susah nk turun..

Bergantung atas kekerapan bayi dan faktor yang menyebabkan bilarubin anak meningkat. Pengalaman anak saya hampir sebulan juga baru bacaan bilarubin nya makin menurun.

Anak saya 22hari. Bertabah lah sis. Nak tak nak kena hadap juga. Saya masa anak kena cucuk amik darah saya siap tengok tempat lain punya kesian kat anak🥺🥺

tgh alami skrg...baby dh sebulan,esok cek lagi dkat kk..dh ambik darah and kencing juga,tgh tunggu result...semoga semuanya baik2 saja...

semua dh sy cuba juga mandi dgn serbal mandiaan cina rebus daun kucai dh mcm2 usaha tpi blm ad hasil juga masih tinggi jga kuning dia

terima kasih sangat sangat dkat mom semua yg dah bagi saya saran maaf tk bleh nk balas 1 brsatu terima kasih 🙏🙏🙏🙏

org kata mkn lobak putih , kerap susukan baby . Alhamdulillah sy pun first mom jgk ank tkda kuning , syukur sngt 😊