perut tiada baby bump

Kandungan masuk 4bulan dah. Tapi perut xda perubahan. Asal pigi mana2 ja, org mesti tanya kenapa belum ada isi perut lagi?. Sdgkan perut da masuk 4bulan. Sy byk diamkan diri dpd jawab soalan2 begini? #1stbaby #babyJune2020

46 Các câu trả lời

saya ok ja org kata perut kcik ka apa... smpai tnggu hrini ni pn perut kecik jaaa... asal bby sihat syukur laaa... aktif...klau perut bsar susah mau gerak buat ini itu bngun apa smua sis... sya ank ke 4 ni first jgk la mrsa perut kecik alhamdulillah asal kan bby sihat ank first smpai ke 3 tu bsar sngat perut smpai kn mau buat ini itu balik2 mnta bantuan anak suami mlas mau gerak 😔

sama laaa, sy pon, rmai suruh sy tukar bju mngndung, tp nk buat mcm mne, baby bump pon tk nmpk lgi, siap ade yg banding kan sy dgn staff lain, dia ckp staff tu prggy 3bulan dh baby bump 😅 ,lain org, lain2 kann, lgi pon, staff tu dh nk masok 4 dh ank dia, kita ni, bru first prggy ,sama laaa baby june 🙌

Kalau anak ptama mmg perut blm kelihatan sgt bila masuk 4bln sis..biasa yg babybump nampak besar bila dh 4bulan tu bagi mereka yg pnh beranak.Tgu nanti dh masuk 7 ,8,9bln jenuh nak jalan bawa perut besar...lebih2 lagi kaki akan jadi sakit.Bsyukur lh klu babybump masih kecil yg penting baby dlm tu sihat.

5y trước

Kan sis😊. Org lain asyik tnya kenapa mcm teda pregnant😆. Sy diam2 ja. Mls mo layan soalan2 begituu. Asal baby sihat, besyukur sd..

Its okay sis 🙂✌🏻positif je okay. Saya dah 7 bulan doc & mak sendiri kata perut kecil. Lagi2, im wearing abaya all the time 😂 bukan nak sorok. Tapi sejenis memang kecil perut ✌🏻🙂 (kelebihannya, boleh jaga aurat & elakkan ain)

sy pun 4 bulan.. klu sy tengok baby bump sy dah nampak tp husband ckp lemak je nampak sebb sy bdn berisi sgt.. anak 1st... xpe la.. baby bump x penting, yg pntg baby sihat dan mommy pun sihat... 😊

Samala,sy ni dh nk msk 7bln pn bby bump kecik je lg...tp alhamdulillah,tumbesaran baby ok je...mgkin sbb faktor tubuh seseorang kot...ad sesetengah org wlaupn dh 3,4bln dh nmpak bby bump...

Saya pun macam tu lah masa 4 bulan sedih je takde baby bump. Skrg ni dah 6 bulan baru lah nampak macam org mengandung. Ade lah bump tu comey. Bila ckp 6 bulan org ckp kecik nyeeee 😂

Sy dah 8bulan ni pn perut kecik je.. Kalau pakai baju besar2 org pun tak perasan mngandung..ramai yg tegur perut kecik je.. Baby kat dalam berat ok je.. Ukuran rahim pun normal je ikut week..

4y trước

same kita sis🤭

sy 6 bln baru nmpk perot...masa lahir kn ank baby sy kecik je, 2.3 kg! xp alhamdulillah ank sihat je smpai skrng dah nk masok 4 bln... sabar la ye.. lain org lain dugaan nye. 😊😊😊

Normal sis.. sa 7 bulan bru nampak baby bump. Masa sa bagi tau preggy 5 months. Ramai x percaya.. hahaha sb x nampak baby bump pun. Biasanya anak pertama mmg mcm tu. Sb rahim masih kecil..