8weeks5day

kalau tiba-tiba kencing,keluar mcm ni,sebab apa ye? perlu ke hospital ke? boleh shre pengalaman korang...

8weeks5day
23 Các câu trả lời

Adoii la sis…kita kalau xmengandung keluar pelik2 pun kita risau kan. Apa lagi time ngandung…keluar macam tu memang tak normal la sis. Common sense je tak payah tanya kat sini g terus klinik ke hospital ke..kalau tanya kang lain orang, lain pengalamannya..sis xbole analisis badan sis ikut pengalaman org je..g la rujuk pada yg pakar. Lagi2 time ngandung…

2y trước

G je hospital sis. Pelik juga kalau tiba-tiba keluar ketulan darah camtu. Patutnya memang tak normal. Kalau g hospital bawa sekali ketulan darah tu nanti doctor akan periksa. Biar kita pun rasa senang hati daripada tanya kat sini sis. Nanti lain orang lain ceritanya, sis juga yang rasa tak sedap hati kang. Stress sendiri nanti.

sy pernah keluar mcm ni sebesar tapak tgn masa tu sy preg 24w. akibat kecuaian doktor masukkan muncung itik sampai rahim sy luka dan berlaku pendarahan yg agak serius.. last admit ward 3hari.. nasib tak gugur je.. awk kalau dh keluar mcm ni better p hosp check. jgn tgu lagi.

2y trước

sy pun hampir nk kehilangan dh sis, lepas dia rodok benda alah tu, terus darah sy mengalir non stop. bila sy ckp sakit eh di tegurnya sy takkan la tak biasa kena. bila sy ckp pernah kena tapi tak sesakit ni. doc buat tak tau je. sampai rumah sy duk sakit perut bahagian bawah. husb bawak p klinik tgk dah ada bukaan 1cm. terus klinik suh sy refer ke hosp. sampai emergency doc situ ckp 24w baby xleh survive sbb berat baby bawah 500g. sy nekad kalau gugur mmg aku saman doc tu. Alhamdulillah mlm tu, bukaan dh tertutup balik. bila ingat balik, kalau kes bleeding ke apa, kena dgn doc pelatih kte kena tegas ckp taknak. cari yg pakar terus utk periksa kita.

sebaiknya pi ke emergency hospital. bawak je darah tu. senang tunjuk je kat doctor. sbb nanti mesti doctor tanya soalan macam². kita tak tau nak jawab. saya kena macam ni tahun 2020,terus ke emergency hospital. doctor check UPT positif. tapi bila scan bby dah tak ada. dah tinggal kantung je..

Iye la sis g hospital terus jangan tanya sini. Jangan kisahkan orang lain babynya ada heartbeat ke tidak fikirkan kandungan sis je. Situasi orang mgkin tak sama dgn sis. Ni bukan masa nak minta pendapat orang lain ni tentang keadaan kandungan sis. Semoga semua baik ii aje.

Pegi je la hospital. Ko tanya kat sini pun tak guna. Nasib orang tak gugur ok la baby selamat. Nasib kita ko ghase sama ke macam nasib orang. Tak kena masa tak kena masalah kalau nak tanya pasal pengalaman. Diaorg kat sini bole ke tentukan keadaan kandungan ko tu.

tanda2 gugur ni puan.. cpt2 ke hospital ye.. pergi emergency.. nnt mkin lama mkin byk darah turun dan time tu puan byk hilang darah dan pucat.. pnglmn sy sy biar rehat kat rumah smpai pucat dan fikiran sy jd x elok meracau.. seeloknya pg awal ❤️❤️

sy dulu masa awl kandungan pun penah keluar drh cam tu..terus sy pegi hospital..alhamdulillah baby ok..cuma uri sy dekat bawah dan sy ade bersama dgn suami masa tu..tu yg sbb drh keluar mcm tu..doc bg ubat kuatkan rahim alhamdulillah skrg dah 26w..

2y trước

jantung baby dah ade masa tu..bila doc scan tunjuk jantung baby ok syukur rasanye..

masa mgndung anak 1st rtu. dlm 5mggu mcm tu penah kluar mcm ni . pegi hospital cek kantung ada lagi. so yg trun tu darah je. mcm darah beku. doc kata puncanya sbb bersama dgn suami 🤣🤣

kena ingat 1 saja pendarahan semasa pregnant adalah TIDAK NORMAL. awl ke tengah ke hujung ke memang tak normal selagi doctor tak sahkan kandungan awk sihat sejahtera....

Saya pernah jadi , p hospital dr cakap nak gugur tp alhamdulillah skrg pregnant 4bulan dah .. ada org ckp mybe hormon , jgn pkir bkn2 inshaAllah xda apa2

2y trước

masa tu dlm 8week , 6kali dlm hidup turun darah . p scan nmpak bby aktif sgt , kli ke6 dr sahkan nk gugur tp alhamdulillah smpai skrg bby masih ada dan sihat .. Alhamdulillah