Sleep train

Kalau tak sleep training anak apa jadi ? Kitanya tak kuat dengar anak nangis.. tapi dia memang jenis tak mengempeng.. tidur pun dalam cot sendiri..

13 Các câu trả lời

laahh dah pandai tidur sendiri nk train apa lagi.. budak nk kena di train kan tu bdk yg tak reti tido sendiri mak pak dah penat tak mampu nak hadap dah.

1t trước

Cot sendiri, bukan pandai tidur dlm cot sendiri

Aik? Tidur dlm cot, tak mengempeng? Mesti puan dah buat sleep training kan? Anyway, kalau tak sleep train anak, waktu tidur dia caca marba, anak dan parents overtired.

7d trước

tak ada "kena" train pun. ikut keselesaan sis mcm mana. kalau sis rasa selesa, okay je dengan rutin mcm tu ie dodoi/susukan anak sampai tertidur then masukkan dalam cot, then tak perlu nak train cara lain pun. kalau sis nak anak tu terlelap sendiri tak perlu dodoi/susu, boleh nak train.

tak jadi apa2. anak most probably akan continue tidur ikut cara kebiasaan dia.