Elektrik mati

Kalau susu beku tetiba Elektrik mati, susu tu rosak ke kena buang?? Atau bole digunakan? Tak bole beku kan balik ? Maaf banyak tanya . Harap ada yg sudi jwab . Tq . #ingintahu #firstbaby #firstmom

7 Các câu trả lời

Kalau ada notis awal bekalan letrik takda, jangan buka freezer tu. letak ice pack siap2. Klu dah cair, nak bekukan balik, tak boleh sbb rosak melainkan ia masih sejuk atau ada ais lagi, boleh guna 24 jam ke 3 hari (simpan di chiller slps letrik takde tu), kena cek tekstur dan bau susu dulu sebelum guna. Kalau lain macam, tak boleh guna.

dia mcm ni kalau susu tu masih 70% beku. awak boleh frozen kan balik mcm biasa. kalau susu dh cair sampai 30% susu tu xboleh dibekukan semula tetapi masih boleh diminum oleh baby. cuma nya awak kena habiskan dlm masa 24jam. melainkan susu terlalu banyak dn tak boleh dihabiskan dlm masa 24jam. baru awak kena buang.

banyak ke stok? anak umur brp? kalau dlm 1ebm tu taksampai separuh yg cair blh la bekukan balik tp kena tulis note la sikit nti sebelum bagi anak kena rasa la dulu bimbang dah rosak.

Ikut jgk.. klu susu tu cair sikit je xpe.. klu separuh cair atau lbih baik buang.. Klu br suku cair bekukan blik je

8mo trước

kalau susu cair masih boleh digunakan cuma nya kena habiskan dalam tempoh 24jam. susu yg cair tu boleh disimpan dlm chiller

Berapa lama takde bekalan elektrik tu? Susu jadi 100% cair ke?

klu susu cair, kne buang.. x bley bekukan blek..

8mo trước

kalau susu cair masih boleh digunakan. kena habiskan dalam tempoh 24jam😊

byk ke stok?