27week

kalau nak bersalin nnti kena pergi hospital time dkt due date ke atau tunggu air ketuban pecah baru pergi hospital? maaf bertanya.. takde pngalaman lagi ?

4 Các câu trả lời

klu ada tnda2 nak bersalin lah sis. ada pndarahan atau air ktuban pecah atau kontraksi kuat masa hmpir due date. anak sulung sy 10hri lg due date tp kontraksi kuat. besalin awal. air ktuban x pecah, pndarahn pun xde. cma kontraksi je kuat.

Nk tunggu ketuban pecah mungkin ank dlm tu dh lemas.. Sye xde tanda.. Due date pergi spital terus kne tahan LB.. Terus branak.. Dh bukak 4 cm bole jln2 klua masuk LB LGi.. sementara tunggu giliran check..

Klau sy la kan elok g klinik jer dulu klau blm ada tanda2x.... Klau ibu rasa shat jga beby gerak oky jmpa doktor jer dulu sbab slalu kita akan d bgi lgi masa sminggu dua 🙂

Sy due 30/8 xda tanda2 lg. Nurse suru tggu tanda baru pegi hosp. Tapi 30/8 ni kena jumpa doktor kalau masih tak bersalin. Nurse kata mungkin doktor akan bg surat serah diri.