kena masuk hospital

hai momy semua ,nak tanya ,kalau doc suruh pergi hospital untuk bersalin sebab ade gdm sebelum due Date ,pergi je ke ?atau tunggu sakit baru pergi???

4 Các câu trả lời

pergi je. nanti hosp call kenapa xdtg. kalau awak xpergi, awak nak bersalin masa baby awak besar ke? buatnya tiba2 awaa kena ceaser sebab baby besar sangat? 😅😂 rasa takut tu normal sis 😂 bila serah diri, doa yang induce tu cepat berkesan, cepat progress nya. doa yg sakit contraction tu cepat datang dan sakit dan sakit. so nanti cepat beranak, cepat boleh balik 🤣 saya gdm sis, saya kena serah diri masa 36w6d. saya emergency kes, tiberrr kena tolak lr hari tu jugak. patutnya induce ubat esok hari, 37w. kecewa betul kenapa la silap seorang doc ni, dah kena bersalin haritu jugak. air ketuban dah pecahkan, nak taknak kena bersalin haritu. jadi saya kena induce drip, last choice untuk beranak normal 😂 sakit dia? pain tolerance saya ok lagi. saya rasa macam sakit keracunan makan tapi level 20 30 kot 🤣 kekanan kekiri siap baca doa 🤣 ingat balik klakar 😂 bila dah 10cm, tiba doc suruh teran boleh blurr sebab xready lagi nak bersalin sebab dok layan sakit contraction plus kekanan kekiri 😂🤣😂🤣 anak bersalin normal even kena vacuum 🤣 tapi kena tahan wad kejap sebab mak dia gdm 🤪 so kena pantau insulin anak jap naik wad, lega sebab dah bersalin. esoknya sembang dengan orang yg induce ubat. ada yg dri hari selasa induce, hari jumaat baru bersalin 🙃 tu pon last choice induce drip 😂 sebab, ada org induce ubat, progress dia lambat dengan badan dia. so, doa la yg induce ni progress dia cepat, so rasa sakit tu cepat datang dan makin kuat, so boleh bersalin cepat. kalau x rimas dengan sakit contraction ni. cukup la saya rasa dri pukul 4 petang sampai 9.45 malam. dah xmcm manusia dah atas katil tu wahahahahahaa fighting!

3y trước

tq puan ..... sudah serah diri. sekarang hanya menunggu.... doa for me

Biasanya kalau kes macam ni Dr dah bagi sesiap tarikh kan? Puan boleh pergi je serah diri ikut tarikh tu. Tapi kalau dah sakit awal dari tarikh, awal la check in😁

3y trước

amiin ...tq puan ...

Pegi je jgn lengahkan bahaya untuk baby..kang rugi je bwak perut berbulan2

3y trước

baik .saya dah pergi ....masih menunggu keputusan doc .tapi alhamdulillah ada bukaan jalan dah. doa kan untuk saya ... ni yg first ...

kena pegi...sbb kena beranak paksa masuk ubat..indius...