40w 2d air ketuban leaking

Hi mommies, kalau air ketuban leaking perlu ke hospital tak? Tapi takde sakit apa2. Takot cek nanti takde bukaan. Atau tunggu sakit sangat2 baru pergi hospital? Ada org cakap jgn pergi pac awal2 takot kena tahan & kena induce. Bahaya tak kalau biarkan?

4 Các câu trả lời

Hmmm. Takot apa sebenarnya awak ni? Proses bukaan dan tahap kesakitan setiap orang tak sama tau. Kita ni tawakal dan berdoa semoga dipermudahkan segala urusan. Saranan saya pergi je check. Kalau kena warded pun atas sebab pemantauan yang lebih details. Jangan lah dok tanya bahaya ke tak. Saya pun ketuban leaking mula2 memang tak rasa apa pun. Tapi selepas beberapa jam tu baru ada contraction. Doc bagi tempoh dalam 12jam lagi, tengok ada bukaan atau tak. Kalau takde, baru kena induce. Ni pengalaman saya la.

Klau air ketuban leaking walaupon sedikit,segera la ke pac..sbb kwn sy 2hari lpas dia kata air ketuban dia leaking sikit kt panties,sy suh dia cpt2 g pac tpi mertua dia kata xpyh tnggu sakit bru pegi..tpi sy berkeras juga suh kwn sy p hosp sbb bahaya ..then dia g hosp esk tu,trus kena tahan wad on antibiotik sbb air ketuban leaking tkut infection kuman kt bby..bsok pgi nye kena induce,tnhgri bersalin..selamat sumenye..jgn amik mudah ...

7mo trước

ye bahaya sis leaking...Sya pun dulu baby first...trun tanda leaking ketuban Sya cpat² pergi hospital tapi bukaan dah 2cm... leaking 4pagi jam 7mlm Bru ada sakit contraction itupun OTW dlm ambulance Bru sakit tu dtg...

Jangan takut pergi hospital, utamakan baby dan kesihatan kita jugak. Saya sejak awal mengandung asyik ulang alik hospital sebab first mom kan, tambah pulak penah keguguran sebelum ni, banyak benda tak pasti. Misi dengan doktor semua baik2 ja

Salam boleh saya bertanya.. Setahu saya kalau air ketuban pecah.. dia mengalir sendiri kan dengan kuantiti banyak. Tapi kalau air ketuban leaking dia mengalir sendiri jugak ataupun dia keluar macam kita kencing ye? #firstmom #ingintahu

7mo trước

Terima kasih yang sudi bals komen.. moga urusan kita untuk bersalin dipermudhkan hendaknya🤲🏼