Anak Sy berusia 2 bulan 15 hari tapi tak menoleh bila panggil

kalau ibu bapa ajak borak pun dia tak pandang .. Selalu lebih ke belah kiri .. Tutup pandangan tepi pakai tangan baru dia tgk depan .. Itu pun mata melilau lagi ..

2 Các câu trả lời

bawah 3 bulan mmg le begituuu. pandangan pun tak jelas dan boleh nampak hitam putih je. kalau baby respon pada bunyi tu dah cukup bagus. kena risau kalau takde respon pada bunyi. baby akan mula menoleh bila panggil kalau pun bila dah 6-7 bulan nanti. dah boleh cuba kot bykkan pembacaan tentang milestone baby

cuba kerap bawa anak borak dalam jarak yg dekat. bila anak dah pandang awak, awak try gerak ke kanan dan ke kiri perlahan² biar dia ikut arah awak.