Bayi berhenti “cooing” dan berbicara

Baby saya waktu umur 2 bulan-3bulan memang aktif bila ajak berborak. Selalu buat bunyi & berteriak. Sekarang umur dia nak masuk 4 bulan dia tiba2 berhenti buat semua tu. Tapi bila panggil nama dia, dia akan toleh & senyum. Kalau dengar bunyi pun dia akan cari mana datang arah bunyi tu. Pagi kalau bangun tidur pun dia akan tersenyum kalau tengok muka saya & papa dia. Tapi bila try ajak borak dia mcm tak nak layan. Rindu nak dengar dia buat2 suara bila ajak borak. Normal ke😢

6 Các câu trả lời

Normal kot sis. Baby i pun macam tu lagi berapa hari nak masuk 5m. Just bila main agah2 dia happy suka ketawa and senyum. Kalau boring ke , or tengh syok baring sorang2 pandai lah jerit2 or buat buat bunyi nak attention. Kalau cooing tu mmg dh x dah. Dia mcm dah next level more to jerit2 , gelak2 sakan . Just mmg banyak spend time and main dngn baby buat activity2

anak saya pun macam tu masa dia umur 3 bulan. start umur dia 4 bulan dia Tiba2 senyap. banyak senyum je. sekarang dah 5 bulan mulut dia bising balik. saya pun risau mula2. tapi alhamdulillah sekarang dia dah banyak mulut dah

Normal awak. Boleh cuba communicate silly face, using funny voice tone, peek a boo.

normal.. anak sye pun penah mcm tu.. tp x ingt bpe bln.. tp nant dye akan aktif mbebel blek..

baby bosan🤣 kena buat benda lain plk nk dia tertarik

normal. nanti dia banyak cakap balik