normal ka? baby 8bulan bila kita bawa bercakap dia tak pandang sgt?

bila saya panggil anak saya.. dia tak Tuleh pun kalau dulu time baby bawa borak dia tengok dgr je skrg ni bila bawa borak ke apa tak pandang sgt .. dia akan tengok sekeliling dengan mainan dia.. tpi kalau tv dia mmg tajam plk tengok😂😂🤣#SeriusTanya #bantusharing

2 Các câu trả lời

Boleh kurangkan screen time anak, klu awl sgt nak kenalkn dgn screen time boleh buat anak ketagih sgt dan pandai tantrum klu x dpt tengok apa yg dia nak.. Anak sy, sehari tengok tv sejam jaa itu pun dia x layan dia lebih suka layan nak main dgn bapa/mama atau toys dia.. Setakat ni fokus dia sgt baik bila kita panggil or bawa dia borak. Anak pun baru masuk 9m jg.

7mo trước

okay tq tips awak

mungkin pndpt saya, kurangkan/stop sreentime and lebihkan komunikasi dengan anak. mungkin dia akn lagi peka, insha Allah or kalau runsing sangt, boleh jumpa paed untuk diorg punya pandangan