Nak Tanya ?

Kalau GDM mmg kena serah diri awal 2 mggu ke ? Or tak semua yg kena serah diri awal ?

7 Các câu trả lời

GDM on diet kena serah diri sehari sebelum due date tp kalau GDM insulin or ubat kena serah diri 38w kalau still tak ada tanda2 nak besalin.. Untuk GDM ada risiko if besalin lambat, antara nya kemungkinan baby akan besar sgt, baby boleh effect kena kencing manis juga dan boleh effect baby mati.. Tujuan unk membolehkan doc n nurse pantau pekembangan baby n ibu.. Saya GDM On Diet😊

It depends on situation. I’m on GDM jugak. Diet. Tapi dah gynae I suh beranak week 37, I beranak jela. On induced. My whole experience, sume okay je. Jangan awak takot kene serah diri ke, induce ke, sakit beranak sume sama je. Jangan isau. Ikut je apa dokto cakap. Mereka lebih expert. Saya 3 kali induce - alhamdulillah normal. Jangan isau. U can do this

Bergantung gdm macm mane. Mcm sye on diet control je. Cume x boleh bersalin lebih 40week. Kalau x bersalin jugak then kene serah diri awal sehari dari edd kite tu. Sye yg first gdm on diet tp 38 week kene induce sbb baby kecik. 2nd gdm on diet jugak tapi 38 week die nk keluar sndri 😅

Dia tengok pada keadaan puan. Ada dua iaitu GDM (diet control) dan GDM on treatment (ubat metformin atau cucuk insulin). Macam saya, GDM makan ubat metformin. Dr pakar dekat klinik kesihatan kata kandungan saya sampai 38 minggu saja. Tak boleh lebih!

hai puan.. maaf ya xda pglaman.. hrp mommy lain yg ada pglmn dpt bntu..

ats nasihat nurse dan doktor..biasanya serah diri on time.

Ikut jenis gdm rasanya. On diet macam boleh ikut due date