GDM on dc perlu serah diri sebelum due ke?

Saya baca ramai yg ckp gdm kena serah diri awal sebelum due. Tp ada juga yg ckp tak kena pun. Apa faktor2 yg menyebabkan doktor suruh serah diri awal ye?

7 Các câu trả lời

saya pun kena serah diri sehari sebelum. patutnya pagi IOL.. tapi saya pergi hospital malam. pastu kena bebel lah sebab doc takde malam². rasa cam kelakar pun ada sebabnya esok due date tu baby keluar. alhamdulillah. mujur dengar cakap suami pergi hospital malam. 😆 lagipun saya pun takde masalah pape just gdm dc je. so saya yakin untuk ikut tarikh due date baby.

kalau gdm on dc serah diri sehari sebelum due date. kena bersalin juga hari due date tu,sbb doc tak nak ambil risiko. mcm sy,35w doc dah siap2 bg IOL,sbb gdm on dc kena bersalin tepat 40w. tp rezeki sy bersalin awal 38w 1d. yg kena serah diri awal tu gdm on ubat atau insulin,awal 2 minggu dr due date

gdm on diet cuma perlu serah diri sehari sebelum due date. kalau gdm on meds or insulin, kena serah diri 2 minggu sebelum which is masa 37weeks. kena serah diri kalau ibu langsung takde tanda nak beranak lagi. masuk wad sehari sebelum, esok pagi tu doc akan start induce.

biasa nya gdm on ubat or gdm on insulin yg kne serah diri awl.msa ada utk bersalin normal or czer.yg gdm on diet klu doc bg tarikh serah diri awl.mgkn sb faktor² mcm hb low, baby scan besar or faktor² yg mendtgkn risiko pd ibu & baby dlm kandungan

haah, saya tak kena pun. doc cuma inform takboleh lebih due date je. tapi saya bersalin sblm due, sebab turun tanda awal.

Tak pun. Cth macam saya due 19/9, so kalau tak bersalin jugak 18/9 kena serah diri.

2y trước

samalah sy pun 19/9 kena serah diri gdm odc..

serah diri shari sblum due 😊