gdm

Salam nak tanya. Kalau gdm on diet kene serah diri pada mggu 38 jugak ke ?? Atau gdm on ubat or insuljn je yg kene serah diri mggu 38 ? Tq ye. #anakfirst

12 Các câu trả lời

sy pn gdm control on diet gk..tapi dh selamat bersalin...bersalin tuh xblh lebih dr due date yg doc tetapkan..kalau xde trun ap2 tanda, sehari sebelum due date tuh bru la kena serah diri, masuk wad...dan spjg awk duk kt wad tuh xde trun ap2 tanda gk, brulh doc induce ap2 ubat nk bg cpt bersalin...doc akn pantau awk sntiasa..tp sy wlupn induce ubat ttap xbsalin pd due date tuh..2 hari slps trikh due date gk bslin...tuh pgalaman sy la..

Kalau sy doc just pesan x boleh bersalin lebih dari due date.. kalau pada hari sepatutnya due date tu still xde tanda bersalin baru la kena serah diri.. sy pon gdm on diet

4y trước

Sebaiknya sis tanya doc sis.. sy setiap kali check up kalau jumpa doc mmg sy tanya apa2 je yg berkaitan selagi boleh tanya.. mmg sangat2 membantu

Gdm on d/c xperlu serah dri. Sy gdm on d/c doc bagi tempoh smpai tarikh due date. Kalo x bsalin jgk, induce pada tarikh due terus. Insulin 38w dh kena induce.

gdm on diet kn bersalin on time. xblh lbh hr. klu blm bersalin jg kn admit 1 day before due date. sy pn on gdm on diet. doc ckp xblh lbh hari bersalin

saya gdm on diet sis.. dokter sruh serah diri sehari sblm due..

tgk gak keadaan ibu n bby..sy pun gdm on diet serah je diri 38w

Kalau on diet xblh dri due date .. kalau on ubt, kena serah diri masa 38w

Gdm on diet boleh bersalin ikut due. Tapi tak boleh lebih due.

So far GDM 1 DAY BEFORE DATE DUE KENA SERAH DIRI.

On diet bole smpai 40w...doc ada bg tau sy