Scan jantina

Kalau 18weeks dah boleh scan jantina x?

16 Các câu trả lời

Blum lg tu sis.. masih awl sgt tu.. tggu 20weeks nanti tu pown kkdg bila kita scan nanti blum tentu lg 20weeks.. mgkin kurang atau lebih.. mcm sy aritu sy buat appointment btul² nak 20weeks tp doc xdew so buat esoknya 20weeks 1hari, dh deal dh tp docnya urgent kne pergi luar kwsn so postpone lg esoknya 20weeks 2hari ptg tu. Bila smpai masanya bila scan tgok usia baby baru 20weeks 1hari.. mmg ngam la nk buat detail scan doc tu ckp. Alhamdulillah semua normal dan pintu keluar pun xtertutup dgn uri syukur sgt bila doc ckp sy bleh bersalin normal nanti.😍 Yg blum buat detail scan tu masa nie la nk buat. best sgt sbb kita bleh tgok keadaan baby dlm tu sihat ke.. normal ke.. boy or gurl.. mcm² telatah dan aksi dye dlm tu yg buat tersentuh hati sgt😍 asben sy rekod video masa tgh scan tu. smpai hri nie sblm tdo mst dye bukak n gelak sorang² tgok telatah baby gurl dye👸

2y trước

saya bru 19weeks 2hari nak jgak scan nak tgok keadaan bby dan nak tgok bby girl ke boy...tggu 20weeks la bru g scan insyaallah

boleh je sis. tp kalau boy sng skit kot nk nmpak tp kalau girl depends la. cm sy bbrpe mnggu yg lps 18w, sy pi scan skali nk tgk gender baby kepit. 2 org dr scan dy kepit jgk. so dr ckp trpkselah tnggu 20w ke atas bru blh tgk gender balik. genap 22w sy akn pi scan balik. hope2 blh thula gender🤣. skrg bru 21w 1d

Boleh je. Haritu saya da buat Sono masa kandungan 16w ada promo rm18, alhamdulilah kandungan Skrg 20w Mmg sama jgk gender yg scan sebelum ni. Ikut puan Sbb kandungan puan. Nnty lgi detail Tgu 24w

Better tunggu sampai 20w,boleh terus buat detail scan. Detail scan plg penting spnjg pregnancy. Time detail scan pun boleh tahu jantina. Tp depends juga dgn klinik dan sonographer.

sy check details scan 2D je dah boleh nampak jantina sis . sy buat masa 18w. tapi mungkin sy baby boy jelas sikit nampak. tapi kalau nak lebih jelas org kata 20w ke atas

sy scan masa 20week doktor ckp masih belum nmpk jantina...tggu nti 28week baru scan balik...hrp2 masa tu dah boleh nmpk jantina dah...excited pula nak tau jantina🥰

boleh..18w-24w adalah mnggu terbaik utk buat details scan..bleh try sono ultrasound..sy buat details scan +4D pd weekend.. kena caj rm110 shj

seeloknya 20-24 week sebab nya baby da besar sikitt senang nak nampakk jantina nya 🤭😁

sebaiknya 24 minggu ke atas baru nampak jelas.. sy tnye doktor sendiri.

depends. kadang nampak kdg tak. tp klu nak lg sure cek scan 30w