SCAN

Hai saya skrg hamil 18weeks. Nk minta pendapat bila bole start scan jantina yer???

5 Các câu trả lời

Scan jantina xpenting sgt sbenarnya. Tp yg paling penting is detail scan. Utk tgok anak ade down syndrome ke x, anak cukup kaki tgn tulang belakang ke x, dll. Boleh start w20-w24

5y trước

Jangan takut scan. Sebab klu tau lebih awal kita akan lebih bersedia emosi, kewangan, dll.. Ape pun, baby tu tetap anak kita yg kita kandung and sayang.

Depends pd kecekapan doctor. Sy scan masa 14 weeks dah nmpk. Tp nak lg tepat masa 20 weeks nti..

Sy scan 18week dh bole nmpk jantina..klu boy lg senang nmpk la..girl payah skit klu masih awl..

biasa 22 weeks...sy hari tu ngam2 22 weeks scan terus nampak..

boleh dh...

5y trước

Terima kasih 🤗