tanda bersalin

jom share2 . apa tanda yang ibu2 alami masa rasa nak bersalin ?

62 Các câu trả lời

yg pertama sy xd rse tanda nk brsalin mula2 . sbb sy tibe2 demam mlm tu . esk pagi check kencing semua xok . doc check drh sah kn trkne denggi trus reffer hos doc check jln dh bkk 3 tpi sy xd rse ap2 sakit pon mse tu dn xd nmpk sakit nk brsalin pon . sy kne thn LB hampir seharian untk doc pstikn jln sy bkk 4 sekurg kurg ny . mse bkk 4bru rse sakit perot tpi xikot time . sy sakit contraction yg brterusN wktu tu rupeny bby berak kt perot dn mula nk lemas doc kata sbb tu sy sakit contraction brterusn tpi nsib baik dlm mse yg same bukaan dh 4 . doc cpt2 bwk bilik czer . klau ank ke 2 sy brsalin normal . xd kelua ap2 . xd rse nk berak . xd pecah ketumban . hnye sakit contraction tpi yg ni ikot time . mula2 15mint lps tu 10 . lps tu 5mint . mse 5mint tu sakit sy rse msih bole thn lg tpi da kuat sikit brbndg yg 15 dn 10mint . smpai2 hos doc check jln da bkk 5 . lpstu sy trus d msok kn dlm LB . tnggu dlm 3jam bukaan dh 8 . mse bkk 8ni mmg da smakin power sakit dy . ihihi tpi sy still xrse nk berak mksd ny kne rse mcm nk meneran berak tu . ketumban sy d pecah kn oleh doc . mse bukaan dh 8 dorg suruh try push tpi nafas sy pendek . soo bby xkelua . dorg suh tarik nafas pnjg . lps tu push kuat dn pnjg . klau pendek je push bby susa nk kelua . smpai rmai2 tolong tolak kn perot ats sy supye bby bole kelua mse sy push tu . uhuhu Alhamdulillah d permudh kn 3kali push bby dh kelua . doc kata nsib baik bby sy xbesa . da la xd rse nk teran hnye sakit contraction je . mse push kelua kepla bby paras mata tu contraction pon ilang dh . ingt bby da kelua bnyk upe ny bru paras mata . ahahah . last2 push buat2 mcm nk berak jela . tula pengalamn sy brsalin.

anak pertama mula2 sakit perut pastu sempatla membuang lepas je kluar tandas baring kjp 5minit terus air ketuban pecah nasib baik tk beranak dalam tandas .. anak no 2 saya induce sebb dari hari last check up da buka 2cm bila doktor suru masuk ward pun cm masih tk jalan2 sakitnya hanya Allah yang tahu .. skrg anak no3 ni tk tau la mcm mna semoga Allah permudahkan segalanya Aamin ya Allah

Leaking 1047 am masa kat office, Sampai hospital 1240 noon.. Tak ada bukaan lagi, tapi kena admit hspital, nurse monitar pad Pukul 7pm start contraction 30 minute, then kul 8 setiap 10 min, check bukaan 4cm, 9pm contration every minute, bukaan dh 9cm, 1047pm bersalin.

5y trước

Betul 12 jam nih

Mlam raya saya cirit birit..perut rasa sakit sgt2 mcm gastrik..then esoknya pagi raya pinggang rasa sakit mcm nk patah even baring..tgh beraya..air ketuban pecah and terus admit..baby lahir raya kedua time subuh..😜

Saya baru rasa..Mula2 nak check jer sbb x rasa baby gerak g emergency sekali doc selup dah bukak 1cm..after 2 day baru keluar darah dengan lendir..tapi masih 1cm..doc suh banyakkan berjalan..doa moga d permudahkan

5y trước

moga dpermudahkan mummy..

Rasanye paling utama tanda2 dia , contraction gap makin rapat minit dia, pecah air ketuban,kuar darah. Tp time hujung2 sarat ni paling penting kene alert baby tendang. Kalau slow atau kurang dah kene cepat2 risau

Frst dlu pecah ketuban, contraction apa semua xrsa, smpai hospital bt checkup then ank fetal distress trus bt emergency czer. Second serah dri, czer juga. So totally xrsa Sgt moment bsalin. Cuma sakit lps czer😁

5y trước

Gerak jntug dia lemah, so doc suspect tali pusat lilit leher @ dia lemas dlm perut.. So bt emergency czer..

Sye ank ptame pecah ketuban, lme nk tgu bkk jln esk tu bru jln bkk, ank kedua kuor lendir+darah tp die pnye skit xleh bwk bncg, tp jln cpt bkk.. Bg sye sng kuor tnda drh+lendir dri pecah air ketuban.

Perut mengeras n rase nk mmbuang tp xde pulak pecah ketuban @ kuar darah.. cek2 dh 4cm masuk LR doc y pecahkn ketuban.. 2 anak sy cam2 smuenye..

Lepas bukak jalan bru ade sakit2 mcm nk gastrik tk gastrik sanak tk senak.. Anak second.. Anak first.. Masuk ubt.. Mlm trus sakit tk benti2 huhu