Tanda-tanda bersalin ibu. Ingat lagi tak?

Hi ibu semua🥰 Siapa ingat lagi tanda-tanda nak bersalin dahulu macam mana?😲 Setiap orang ada pengalaman berbeza-beza kan? Jom kongsikan di bawah😉

Tanda-tanda bersalin ibu. Ingat lagi tak?
73 Các câu trả lời

Yg last nih 26/9/2020 saya admit warde 24/6 sbb ada check d kk appoiment.. Selalu mengeras dan d ikuti sakit2 pinggang kerap. Bila check da 2cm..duduk Spital 2hari cm bukak sehari 1 jerk.. Hari ke 2 da bukak 4cm..dan ada tanda darah.. Doc ckp xmu lame2 simpan.. Klu contraction slow jugak pecah kan Air ketuban dan masuk ubat drip. Pas masok lb pagi tu.. Jln still 4cm..dok bagus main fon dlm lb🤭xde rase sakit, sedang kan kat umah mengelupo sakit.. Cuma bertahan sbb xde tanda. Pas 1/2 jam doc pakar tanye xsakit ke puan.. "xde doc" OK la pecah kan Air ketuban ye.. Tgok mcm mane... Dlm hti.. Harap sangat pecah ketuban pastu trus sakit contraction.. Xmu masuk ubat bagai.. Alhamdulillah pecah jerk.. Xbape minit sakit... Makin lame Makin kuat.. Tpi bukaan masih 6.cm.dok triak nurse.. Ckp xtahan.. Nurse ckp mengiring ke kiri try push pelahan2... Cube.. Tpi xbleh tahan.. Ckp nurse nak teran dah... Ok nurse ckp awak try.. Klu awak pandai teran boleh nih kuar baby.. Kite pown dok teran sekuat hati.. Alhamdulillah 3kali teran kuar baby.. Nurse ckp awak nye teran bagus... Cantik jerk baby kuar.. Jahit pown 2 jerk. Tpi serik haha.. Serik2 pown da excident 5kali🤣🤣🤣😛 #beranak awal #26/9/2020 #due9/10/2020 #girl #3.1

1st baby: seminggu awal bulan puasa, time subuh keluar Tanda lendiran darah. terus pegi hospital. azan magrib waktu berbuka puasa, selamat melahirkan baby girl. 2nd baby: terlebih 10hari dalam perut, Masuk hospital utk paksa bersalin. 1biji ubat dimasukkan Tak sampai 3jam contraction, terus bersalin baby boy. 3rd baby: bersiap nak pergi office, tiba2 perut rasa cramps, due lagi seminggu. contractions selang setengah jam mcm tu. pergi hospital, belum ada Jalan. hantar masuk wad. masuk wad Tak sampai sejam, contractions menjadi² ,Bila cek bukaan dah 7cm. kelam kabut nurse tolak htr pergi LR. Tak sampai 15minit, keluar baby girl, nurse semua Tanya amalkan petua apa sebab baby licin je keluar. senang. 4th baby: contractions pagi, still bertahan, masak utk husband & anak2 lunch..after Zohor baru pergi hospital, pukul 2ptg selamat dapat baby girl.

4y trước

petua saya waktu start contractions: teh uncang Saya guna BOH(rendam air panas) + sebiji telur ayam= kacau rata. tggu suam baru minum. rasa dia mcm teh tarik. tutup hidung je masa minum😂

anak pertama keluar lendir campur darah dan sakit perut macam nak buang air besar. dari pukul 6 sore alhamdulillah Baby keluar 12.45. baby laki-laki. anak kedua bunyi perut macam ban pecah. kemudian di ikut ada rasa sakit dan darah campur lendir dan sakit perut kaya orang sembelit. sakit dari pukul 8 malam dan Baby keluar 9.40 alhamdulillah Baby keluar Baby perempuan anak no 3 sakit perut dari pukul 11 malam dan asik buang air kecil dengan buang air besar. pukul 4 dah tahan macam ada nak kelur terus pergi hospital sampai aja hospital pecahan ketumban.5.40 pagi alhamdulillah Baby keluar .baby perempuan

mula2 rasa xselesa pada bahagian kemaluan...ingatkan normal ...saya siap memandu kereta lagi utk pergi kepasar borong..nasib pasar borong tutup sbb raya haji...jadi saya terus la balik ke rumah mak.. smpai rumah cakap ngan mak yg bawah rasa macam ada benda..pastu kejab2 rasa sakit perut macam nak buang air besar..masa tu suami xde dia bertugas..jadi mak tanya laa nak g hospital mana..saja2 je cakap hospital shah alam..ingatkan bukan nak bersalin..bila smpai sana cek jalan dh buka 3cm... doktor tanya saya xtahu ke nak bersalin..saya jawab laa xtahu sbb xde keluar darah or air ketumban ..

kena serah diri. tapi senanya, sebelum hari serah diri dah rasa lendir2 dekat V. hari kena serah diri pon, V rasa melekit berlendir. tapi buat bodo sebab malas nak pikir. sampai2, buat ctg pe semua, laluan dah 3 cm 😂kena tolak lr sebab doc kata jantung baby suspicious. turun bawah doc kata baby ok je 🥱 udah kena bersalin awal disebabkan doc kat wad hahahaha

pukul 1 pagi mimpi perut mengeras....hahahaha...pastu terus g kencing ...kul 3 lebih sedar ingatkan kencing atas tilam,pastu cuit gan tngn rupanya darah. bagitahu mak mentua,then terus siap2 g spital...sepnjang perjalann smpai lah spital xsakit pape pun. sekli doktor pelatin check tengok dah bukak 6 cm.... baring dudu xder rasa sakit,dah bukak 10cm baru rasa sakit gila.

3y trước

rajin2 amalkan minum mntak kelapa Dara sis...

1#lendir darah .contraction x kuat sangat . 2#contraction x kuat sangat ,macam nk membuang 3#contraction + ketuban pecah 4#contraction x kuat sangat . 5#induce contraction x kuat sangat . 6# contraction .kuat kaw² tiap minit sampai 5 jam 🤭 semoga yg ke 7 ni dapat di beri kan kekuatan . dari sakit .harap sgt contraction x ada cek² dh 8 cm.boleh ke🤭

tak ada tanda2 langsung..biasa nye lepas mimpi beranak kan kucing dan terjaga dari tidur pasti rasa nak terkencing..lepas kencing jalan sikit je air ketumban mengalir keluar dan ingat terkencing dalam seluar😂tapi bila dah cuci gerak selangkah je keluar lagi air terus terfikir air ketumban kot🤣

memula ada keluar keputihan bersalut darah sikit. tak pegi lg hsptl. mlm nya tu contraction sekejap2 dtg, and still boleh tahan lg tp bila ada nmpk kesan darah tu terus bergegas pegi hsptl. pagi tu pegi cek mlm tu juga beranak 🥰 #TAPactiveusers #TAPSupermoms

air ketuban turun...tsedar 2am, msa to nak ubah posisi tido...ingatkan tkencing atas tilam, rupanya x...sbb stiap kali gerak msty trasa air turun...10am g hospital bukaan dh 1cm...kna tahan wad...eskkn 9.29am lahirlah puteri kayanagan sorg🥰🥰🥰