Tungbayee Fakta atau Mitos: Siri Berpantang

Jom menang set berpantang dari Tungbayee. Caranya mudah sahaja, anda hanya perlu menjawab soalan Fakta atau Mitos ini: > Anda tidak boleh menggunakan aircond semasa berpantang > Tidak boleh minum banyak air > Mesti pakai stokin sepanjang waktu berpantang Jangan lupa daftar di sini kalau nak menang ya: https://community.theasianparent.com/contest/fakta-atau-mitos-siri-berpantang/1910?lng=en Jika tak daftar, tak menang tau! Semoga Berjaya! :)

Tungbayee Fakta atau Mitos: Siri Berpantang
89 Các câu trả lời

Jawapan: 1. Anda tidak boleh menggunakan aircond semasa berpantang - MITOS 2. Tidak boleh minum banyak air - MITOS 3. Mesti pakai stokin sepanjang waktu berpantang - MITOS Berpantang adalah proses pemulihan, kepentingan utama seorang ibu ialah menjaga segala nutrisi dan kesihatan sepanjang berpantang dengan pemakanan dan persekitaran yang selesa agar emosi ibu terpelihara..

Jawapan: 1. Anda tidak boleh menggunakan aircond semasa berpantang - MITOS 2. Tidak boleh minum banyak air - MITOS 3. Mesti pakai stokin sepanjang waktu berpantang - MITOS Berpantang dengan sihat dan selesa amat penting untuk kesihatan mental dan fizikal ibu. Oleh itu, ibu perlulah pastikan supaya mendapat suasana berpantang yang selesa dan nutrisi yang cukup.

Kesemuanya adalah mitos. Semasa pantang ibu perlulah mendapatkan rehat & rawatan yang secukupnya. Ibu juga perlu berada dalam keadaan yang selesa (tidak berpanas) dan perlu minum banyak air supaya tidak dehydrate. Pantang secara tradisional atau moden mempunyai kebaikan yang tersendiri asalkan ibu happy dan selesa mental fizikal ❤️

Ketiga-tiga kenyataan adalah mitos. Baik sama ada berpantang atau tidak, air diperlukan sekurang-kurangnya 8 cawan sehari untuk tubuh manusia. tiada juga halangan untuk tidak menggunakan aircond atau kewajipan memakai stokin semasa berpantang melainkan terdapat nasihat doktor yang menghalang atau mengharuskannya.

Bismillah.. 1. tak boleh guba aircond : MITOS 2. Tak boleh minum byk air : MITOS 3. Mesti pakai stokin spnjang waktu time pantang : MITOS BERPANTANG LAH IKUT KESELESAAN BADAN. Berpantang untuk pemulihan, bukan untuk menambah stress ibu. Untuk pulih, badan perlukan nutrisi yg seimbang dan kesejahteraan mental.

FAKTA ATAU MITOS JAWAPAN : SEMUA ( MITOS ) 📌 Anda tidak boleh menggunakan aircond semasa berpantang - MITOS Tidak boleh minum banyak air - MITOS Mesti pakai stokin sepanjang waktu berpantang - MITOS * Tidak salah nak amalan petua tradisional, mengikut keselesaan ibu bersalin ✨ INSTAGRAM : sya.ira98

jawapan saya kepada ketiga soalan adalah MITOS.sewaktu dalam pantang kita tidak boleh terlalu terikut dengan pantang larang kerana tidak semua pantang larang akan membawa kebaikan mahupun kemudaratan.sepatutnya kita berpantang lah mengikut kesesuaian waktu selagi tidak merosakkan tubuh badan dan kesihatan.

jawapan: 1. MITOS, boleh menggunakan ac semasa berpantang, hanyalah pastikan suhunya selesa untuk ibu & bayi 2. MITOS, boleh minum byk air bahkan digalakkan minum byk air untuk menghasilkan susu badan & badan kekal dehidrasi 3. MITOS, boleh saja berpantang tanpa memakai stokin

Hi Tungbayee dan TheAsianParent bagi saya jawapan untuk ketiga tiga soalan adalah MITOS ‼️ Ini adalah kerana berpantang adalah mengikut fizikal dan keselesaan badan seorang ibu. Semoga terselit rezeki saya untuk baby yang bakal lahir September ini 🤲🏼🫶🏻

Assalamualaikum Jawapannya: 1. Tidak boleh menggunakan aircond semasa berpantang adalah MITOS.. 2. Tidak boleh minum banyak air adalah MITOS...badan perlu air yg mencukupi untuk penghasilan susu, mengelakkan sembelit dan dehidrasi. 3. Mesti pakai stokin adalah MITOS...