Tungbayee Fakta atau Mitos: Siri Berpantang

Jom menang set berpantang dari Tungbayee. Caranya mudah sahaja, anda hanya perlu menjawab soalan Fakta atau Mitos ini: > Anda tidak boleh menggunakan aircond semasa berpantang > Tidak boleh minum banyak air > Mesti pakai stokin sepanjang waktu berpantang Jangan lupa daftar di sini kalau nak menang ya: https://community.theasianparent.com/contest/fakta-atau-mitos-siri-berpantang/1910?lng=en Jika tak daftar, tak menang tau! Semoga Berjaya! :)

Tungbayee Fakta atau Mitos: Siri Berpantang
89 Các câu trả lời

Jawapannya : MITOS • Anda tidak boleh menggunakan aircond semasa berpantang • Tidak boleh minum banyak air • Mesti pakai stokin sepanjang waktu berpantang ♡ semoga terselit rezeki saya yang bakal melahirkan twins baby september ini♡

Kesemuanya adalah mitos. Penggunaan aircond dan minum banyak air tidak memberi kesan buruk kepada ibu berpantang. Malah lebih memberikan keselesaan. Stokin juga tak perlu pun untuk dipakai sepanjang waktu. Ibu selesa, berpantang pun happyy

Kesemuanya adalah mitos. Daripada sudut perubatan moden menganggap sesetengah amalan berpantang hanya sekadar kepercayaan yang tidak tepat. Ini kerana tidak terdapat sebarang kajian saintifik untuk membuktikan keberkesanan amalan tersebut.

salam..jawapannya: 1.MITOS 2.MITOS 3.MITOS Tujuan berpantang bagi memulihkan tubuh badan & luka bagi membina kekuatan badan selepas bersalin... semoga rezeki sy bersalin bulan oct 2023 ni,amiinn...

assalamualaikum, 👋hi Tungbayee dan TheAsianParent. Jawapan saya adalah MITOS kerana berpantang adalah sewaktu process penyembuhan ibu bersalin mengikut keselesaan badan dan fizikal ibu tersebut.

Hi Tungbayee and theAsianparent.. jawapan saya adalah MITOS.. done follow Instagram Tungbayee and theAsianparent 👍🏻😘. Semoga ada rezeki saya dan baby untuk menang peraduan ni 🤲🏻😊

Assalamualaikum & salam sejahtera 1) tidak boleh menggunakan air cond adalah MITOS 2) tidak boleh minum air banyak adalah MITOS 3) mesti pakai stokin sepanjang berpantang adalah MITOS

Jawapannya: 1. Anda tidak boleh menggunakan aircond semasa berpantang, (MITOS) 2. Tidak boleh minum air yang banyak (MITOS) 3. Mesti pakai stokin sepanjang waktu berpantang (MITOS)

1. Mitos 2. Mitos - Badan kita memerlukan lebih banyak air utk kekal hidrasi. 3. Mitos - Tapi ada sesetengah Ibu-Ibu mengamalkan pantang zaman Emak kita.

Hi Tungbayee dan TheAsianParent bagi saya semua soalan di atas adalah mitos. Tapi tidak salah jika ingin mengikuti cara lama berpantang 👍