jahitan —

jahitan after bersalin kalau rasa pedih and ngilu, kena beli ubat apa ya untuk tahan sakit?

7 Các câu trả lời

dah berapa hari? luka dah kering? dah check tak ada infection tak? kalau luka okay je cuma sakit bengkak sebab trauma jahitan, boleh cuba buat padsicles. kalau tak tahan sangat boleh makan painkiller biasa.

kalau rasa pedih ngilu mostly sbb jahitan terbuka , kalau pegy kk dorang akan bg dressing kit untuk bersihkan luka sendiri Dan beli cream dkt farmasi fucidin jahitan cantum elok x sampai 1 minggu

Pergilah tanya dr balik untk check luka jahitan tengok ok ke tak. Jgn cuba untk jd dr sendiri. Mana tau klau ade yg xkena sbb tu sakit.

saya pun sama haritu pedih lepastu saya buat air bancuhan manjakani spray banyak banyak pastu okey dah

Kalau swasta, I diberi ubat kuning tu. Tapi you boleh cuba buat padsicles also! It really helps!

jahitan kt bwh tu ke? sye hri tu dpt ubat/losen kuning tu..

Dah berapa hari? Kena buat pemeriksaan di klinik