Jahitan lepas bersalin

Hi, macam mana nak tahu ya kalau jahitan terbuka? Saya dah 3minggu, normal ke rasa pedih pedih kat bahagian jahitan tu? Risau la. Nak tengok sendiri saya tak berani. Nak sentuh pun takut, sbb trauma kena jahit. Nak suruh suami tengokkan, kami pjj pulak. 😅

3 Các câu trả lời

Saya dah sebulan mcm tu tetiba rasa sakit kat jahitan tu padahal dah lama kering benang pun dah ada yg rapuh dah putus . Saya tngok pakai cermin xde pape cantik je luka tu tapi bila sentuh ada rasa mcm benjol pastu pedih. Rupanya benang kat dalam.luar dah baik dah. 2 hari mcn tu dah surut rasa sakit tu and luka pun dah bercantum semua.

jadi mcm mana sis, dh baik ke? sis buat apa? sy dh 3 minggu tapi tiba2 rasa pedih, luka dah elok cantum n benang luruh, sebelum ni dh tak sakit tiba2 je sakit pedih

9mo trước

lama tak nk hilang tu? sbb sy on off sakit tu..td nurse check sebulan pun kata luka dh ok, if dh ok should be dh tk sakit la kn 😂

normal