jahitan lepas bersalin

haii, jahitan after bersalin kalau kita buang air kecil/besar sakit tak? even terkoyak kecil je untuk jahit. kitanya ngilu 😣😣#ingintahu

11 Các câu trả lời

Saya pernah jahitan terbukak luar dan dalam selepas hari ke 3 bersalin. Sangat2 perit dan pedih ye! Mujur pergi kk dokter kata tak payah jahit dokter suruh letak ubat kuning je. Suami saya pergi farmasi beli cream Dr. Wound bagus cream ni cepat cantumkan isi. 2 hari dh nampak isi naik dan cantum. Alhamdulilah.. Sekrang ni otw baby no 2. Takut berulang kembali jahitan terbukak tu. Doakan saya ye mummies semua. Semoga baby keluar dengan mudah dan tak kena jahit atau koyak ☺️. Amin

Klu sy lepas bersalin first kencing mmg rsa sakit la, sakit mcm yg luka kna air garam mcm tu tp lpas tiga kali kencing tu ok dh..xde rsa apa..mnum byk sup2 atau air spya x sembelit..klu najis lembut ok je x rsa.. cuma posture duduk kna jaga, jgn duduk yg melengkung ke dlm..dlu silap sy duduk kerusi yg mcm tu terus jahitan terbuka sikit, jd loose..bila jumpa doctor, doctor x jahit balik sbb cuma longgar sikit je, doctor pesan hati2 dduk

pengalaman saya tak sakit bila buang air kecil & besar, cuma kalau rasa takut nk meneran air besar, boleh beli ubat cair najis di farmasi.. namanya Lactul. Saya makan ubat ni najis tk prlu teran & smooth je buang air bsr..

sy byk jgk kena jahit hritu kt bwh. sy jnis penakut. so kncing brdiri😂 rasa jgk pedih2 cmtu. kalau nk berak sy mkn ubt lawas berak .so smooth jelah. cuma kita akn rasa tkut. jgn teran sudah

sye anak first episiotomy third degree..doktor bgi ubat cirit setiap hari..selepas sye dh discaj, sye beli ubat cirit kt farmasi..tak ngilu dan tak sakit.

Bagi sy, sakit juga la😂 Sampai kencing berdiri tkut nak dduk.😅Kalau buang air besar pula tak sakit tpi jgn meneran kuat sgt la, slow2 je.

Pengalaman saya with episiotomy, tak sakit dan tak ngilu. First day bersalin tu saya dah buang air besar. Tak rasa sakit.

x rse ape pun awak.. mcm biasa je.. cuma yela ble 1st buang air lps bsalin tu slalu nye kte akn lebih bhati2..

Jaga baik2 tau luka bersalin tu. Jgn lasak Sgt. Slow2 je. Perit tau kalau koyak kena jahit lagi sekali

Saya lepas bersalin mmg sembelit teruk seram wo , makan ubat cair najisla sis selamat sikit😆