adakah paracetamol bahaya jika diambil tiapkali sakit kepala semasa mengandung?

8 Các câu trả lời

saya kerap juga sakit kepala, saya pernah ckp dgn doktor. boleh je makan panadol setiap kali sakit kepala, tp saya cuma ambil sebiji je, biasanya dah ok lepas makan. saya xboleh tahan kalau sakit kepala, mmg berdenyut2 selagi tak makan panadol. kena juga tau punca sakit kepala, doktor kata, mgkin tak cukup tido, tak cukup rehat, terlalu banyak main handphone, lapar, stress. so cukupkan rehat tu, atau kurangkan screen time, makan ikut time, manage stress dgn baik. semua ni boleh bantu cegah sakit kepala.

Paracetamol tidak bahaya utk ibu mengandung. Tapi kalau tiap kali nak makan kalau sakit kepala macam tak bagus pula 😅 Sakit betul ke kepala sis? Dah cuba pakai minyak angin dekat kepala? Sy selalu guna tiger balm je sapu dekat kepala utk legakan. Kalau sis rasa sakit kepala menganggu sangat kehidupan harian sis, lebih baik minta advice terus dengan doktor. Kami dkt sini ni bukan lah doktor, takut nanti kita bagi nasihat ada apa-apa dgn baby.

2y trước

setuju. kalau ambik hari2 yg kesan dia bahaya. kalau sekali je makan xpe.

kalau setakat panadol biasa takpa selamat untuk ibu hamil dan kandungan. Tapi jangan makan actifast pulak sebab tak sesuai untuk ibu hamil. Dos actifast tinggi

Saya makan juga panadol kalau sakit yg sangat klo sakit boleh tahan saya x makan. Panadol pon saya akan patah dua. Sebb takut ada risiko

paracetamol ok je.. blh telan 2bji klu x tahan sakit kepala.. sy awal2 mengandung kerap sgt sakit kepala..doktor bg mkn 2bji..

bahaya kalau kita ambik hari2. better awak pergi klinik dn inform doctor. yg awak kerap sakit kepala

Nak ambil sebarang ubat sepanjang mengandung dinasihatkan utk dpt kebenaran dari doktor bertauliah ya

kalau selalu sakit kepala baik cek