cucuk vaksin trimester ketiga

ibu2 sy nk tanya pendapat. jika kandungan masuk 34 minggu boleh ke nk daftar/cucuk vaksin? ingatkan nk cucuk lepas lahirkan baby. tp tengok keadaan sekarang amat bimbang jika nak keluar rumah/keluar bekerja tanpa vaksin..kakak ipar sy bgtau kawan dia dr xsaran ambik vaksin bile kandungan cecah 34 minggu.. boleh bagi pencerahan jika ade ibu2 yg trimester 3 yg baru ambik vaksin

7 Các câu trả lời

Sy pun at first cancel vaksin sbb risau kn bby kot jd ape²..wktu 34weeks...pastu dpt balik trikh baru utk vaksin..23/8/21 haritu ..kndungan dh 37weeks++ ..alhamdulillah ok je ccuk..cuma lenguh kt tmpt ccuk je..niat ambk nk protect diri dgn bby je sbb kes ibu mngdung tnggi skrg...takut bla tngok..doa bebanyak semoga golongan ibu mngndung dipelihara sentiasa oleh Allah..Aaminnn...

Saya 36w baru nak ambik first dose atas advise doctor.. at least dpt first dose utk lindungi ibu & bayi.. kandungan 34w ke atas boleh ambil vaksin tapi perlu dptkan nasihat doctor.. Kalo puan btol2 nk vaksin bole inform doc nti die akan bagi surat utk walk in trus ke ppv..

3y trước

oo gitu.. kira macam mintak Dr tlg rekemenkan utk kita terus pegi vaksin.. dh xperlu daftar kt mysejahtera la kn..klu daftar takut lambat dapat

sy first dose msa 32week..mnggu dpn tuk second dose msa tu dh 35week.. alhamdulillah msa first dose xde ape cume lnguh2 je kt tang cucuk tu..pape pun better rujuk dulu dok yg hndle sis msa pregnant ni..

3y trước

boleh ye sis..sb kwn kak ipar xleh nk xuxuk vaksin dr xbenarkan sb 34 minggu dh... ikutkan sy xnk. nak lepas baby lahir.. tp tiap hari nk p keje mesti risau. sb keje bhg kaunter.. hari2 jumpe org mcm2

kalau dah 34 minggu mmg ada doctor yang tak bagi. sebab dorg takut bersalin awal. tak sempat utk complete dos yg ke 2. takut lama sgt jarak dos kedua tu. apa2 pun kena consult dengan doctor dulu.

3y trước

hajat dihati mmg nk tinggu lepas lahir baby sis.. tp tiap hari keluar p keje hati naik bimbang. semakin hari semakin dekat ngn brite2 tempat yg kne tutup akibat covid ni

Sma saya pun 34 minggu, mcm2 org ckp kata da besar suruh lps bersalin wlaupun duduk umah, tapi suami berkeje risau juga bila pulang umah,

3y trước

Cuti aja lagipun tak ley kuat kerap keluar umah

saya cucuk vaksin 35 minggu 6 hari ok ja vaksin nie tgh tunggu dose2 21/8 36 minggu ambikk ja untuk anti body jgkk...

3y trước

next week ade temujanji dgn misi klinik desa..nanti nk try tnya semula boleh ambik ke x. dah nk masuk 35 minggu.. & lagi seminggu lepbih kena kerja. 1hb dh aply cuti awal2. xpe la tanpa gaji jnji boleh duk umh xkemana2

Saya baru vaksin 30 mgu.. vaksin seeloknya settled sbelum 34 mgu

3y trước

bnyk dgr ni jgk sis. 33 minggu keatas xdigalakkan