anmum

Ibu2 smua sy nak tanya,ok ke sy baru minum anmum lepas kandungan saya umur 10 minggu,tak lambat ke?

16 Các câu trả lời

Baby akn besar dlm perut termasuk ibunya.. 😅 I have seen this.. Saya sndri mcm ni hritu 🤣 pdhal tak suka pun anmum sbb ada rasa vanilla pelik2.. so last2 tukar minum dutchlady tepung biasa.. susu yg bgus ada yg tak mengandungi gula ya..😌 ibu ngandung ada hormone yg mnyebabkan gula dlm badan mbiak berkali2 ganda.. sbb tu bila test gdm gula dlm badan kita tak stabil.. ada tggi and then boleh rendah sgt.. Gula paling susah nak kawal time pregnant sbb hormone smulajdi

Sya minum Anmum mase awal2 mengandung smpi ari tu cek gula memang kena kencing manis 😒 Anmum gula tggi sblm2 ni pregnant anak prtama dgn kedua tkde pon minum Anmum kencing manis pon tkde

Terimakasih smua sebab sudi menjawab dan berkongsi pengalaman,dokter baru bagi sy calcium obinim dengan penambah darah,sy pula lupa nak tanye doktor mase tu pasal anmum

Sy tak minum susu pun during pregnancy tapi ameo calcium tablets. Dr suggest amek obical and baby and mummy semua okay❤️

5y trước

Yg tu depends kot.. Kena tanya dr benda2 ni sebab lain org lain penerimaan dia kan.. Mcm sy mmg takleh telan susu tu. So dr replace dgn calcium tab. Utk additional vitamins tu consume juga. Cuma bnyk refer dr sebelum amek apa2 supplements ☺️

Minum susu biasa je la sis..xpayah nk anmum sangat..sy sndri pun sangkut sbb anmum la..

5y trước

Ye sis pastu kna bsp hari2..xpasal2 je..mngandung anak kedua trus insoff..sy minum hl atau farmfresh kurma je..alhamdulillah da 30w zpernah sgkut lagi..hb pun atas 12 dr awal mengandung..berat pun cantik..saya dah anti anmum sejak tu..apa org nak kata, kata la..

Saya pulak doc suruh minum anmum, sebab hb saya low ke apa ntah. 😅

Yg penting makan folic acid.. susu takpa.. lambat pun boleh minum

okey je saye dari awal preggy smpai kandungan 6bulan minum

org ckp minum anmum berat mendadak naik tak tahu la betul ke x

Better elakkan minum susu anmum sbb tggi gula, sis..