Barang penting baby dan ibu

Hi ibu2 smua, saya nk bertanya apa barang2 yg wajib ada utk ibu dan anak nanti ye ? Ni anak pertama saya tkde pengalaman lagi dan saya kekurangan bajet .. setakat ni yang saya dh ada , baju baby dlm 6/7 set , mitten booties 2 set, bedung 2 helai , wet tissue 2pek , cotton bud , drypers 1pek, set tilam and bantal baby . Barang2 tu ada yg ibu mertua sy hadiahkan juga selain sy beli sendiri .. barang2 keperluan utk ibu langsung belum beli . Jadi ibu2 kt sini boleh tk tlg kongsikan barang apa yg betul2 wajib ada utk awal2 bersalin nanti .. terima kasih ☺️

2 Các câu trả lời

Kalau saya utk brg ibu: 1. Pad/maternity pad 2. Breast pump, just get ready shj 3. Minyak urut (sy pantang sendiri beli dekat shopee je, byk murah2) 4. Bengkung 5. Kain batik & tshirt besar yg selesa 6. Vitamin/ubat dari hospital or klinik 7. Nursing Butter, incase takut nipple melecet 8. Setokin 9. Nursing pillow 10. Milk Booster (optional, depends on situation) 11. thermos (keep minum air suam, optional, if ada coway/cuckoo should be no problem)

2y trước

Terima kasih byk sis sudi share list2 brg utk ibu ..

minyak telon,set mandian..maternity pad,nursing pad..bengkung..tuala

2y trước

terima kasih sis ☺️