budget beli barang baby

hi semua, nak tnya pengalaman mummy2 semua.. anggaran perbelanjaan utk beli barang2 baby brp ya.. utk keperluan sebulan lps baby lahir.. cth baju dia, pampers dan barang2 keperluan lain.. boleh share x :) #1st baby

1 Trả lời

Kalau barang persediaan bersalin , total saya beli pun nak dekat 1K . Tu pun barang murah beli kat shopee . Kalau newborn susah nak anggar 1 bulan pertama tu . Kalau macam anak saya dah masuk 6 bulan , satu bulan pampers 2 dalam RM60 , baju beli 4 pasang kot sebulan dalam RM50 . Tu je kot yang saya beli by month . Keperluan baby yang lain tahan lama macam minyak telon , wipes , sabun , shampoo , losyen so tak de lah beli setiap bulan

5y trước

1K tu termasuk barang pantang saya . Barang pantang mahal juga . Barang baby yang saya beli pump susu , baju , barut , napkin , baby carrier , baby cot , barang mandi , beg susu , bottle storage susu .