Tak kuat kesan obimin

Ibu², obimin ni memang bg kesan muntah2 mual ke? Dh 2 3 hri xde selera makan, buat kerja pun tergendala. Lemau semacam je. Sekarang week 12 still ada mual. Xkuat

3 Các câu trả lời

Obimin takde pun bg kesan mcm tu, sbb dia just vitamin. Cuma Takut puan mual2 muntah tu mmg alahan mengandung. Tapi kalau sure sbb obimin, better bgtau doktor time checkup, maybe doktor boleh suggest ubat lain. Tapi kalau mmg alahan mengandung, tukar ubat pun still akan mual2 muntah. 😵

Haah sis, saya dlu pon mcm tu jgk. Start baby dah masuk 8 weeks smpailah 15 weeks asyik muntah je. Lepastu dah masuk 16 weeks barulah hilang alahan tu. Jgn risau sis paling kurang pon dah masuk 4 bukan alahan akan hilang. So enjoy your pregnancy journey ye sis💪🏻👍🏻

Tak jugak sis. Mcm sy ada 1 hari tu xmkn obimin pun masih muntah mual pening kepala. Rasa mmg sebab alahan