Kulit kering dan menggelupas

Ibu2, mintak tolong beri pandangan..kandungan sy hampir masuk 4bulan, kulit ni jadi makin kering dan menggelupas..kadang2 jadi macam bersisik kulit kering tu...dah sapu moisturiser tapi xde apa2 effect..ada yang pernah mengalami kulit menggelupas macam ni? Sebelum pregnant kulit tak pernah jadi seteruk ni..rasanya dah minum air secukupnya ?

Kulit kering dan menggelupas
39 Các câu trả lời

Normal,sy pun awl pregnancy kulit kering jugak..saya sapu vaseline je..alhamdulillah kulit lembap bila hari2 sapu vaseline sebelum tidur.

Ya sis.. tu normal perubahan hormon bg ibu hamil.. setiap org beza2 perubahan. Cm sy naik gatal2 pd bdn. Hilang skjp.. naik balik.

Saya tgh mengalaminya sis..saya punya sampai dahi2 semua kering..tepi2 bibir tu dah mcm air liur basi kerak2

Saya pun sama..saya guna vaseline gel..bagi saya mmg x tkupas2..buh nipis je..klau banyak kang rimas..😅

Sy pernah mngalaminya .. Alhamdulillah bila sy sapu Vaseline hilang .. sis bleh cuba 😊

Sy pregnant pon alami masalah kulit kering jugak.. hrp2 la lepas bersalin kulit ok smula.

Saya pn sama. Bibir mgelupas. Pedih je. Lps tu kt dagu byk jerawat pasir. Stress.

Saya pun ada sis. Normal. Pakai cream apa2 pun tak hilang😅 cuma brkurang je.

Macam sy sis ☺️ sy pon alami benda yang sama , cuba sis sapu aloevera 🤗

Oles kan alovera yg bebetul dari pokok lidah buaya tu hari2..