2month baby

Hi ibu2! Anak sy dua bulan susah tido. Nak tidokan dia berjam2. hisap nenen x lepas.. sy tertekan kadang2 rasa nak pukul baby? x cukup tido. Any tips ?

17 Các câu trả lời

Tido buai je la.. sbb ibu tak blh stress.. klu stress nnti jď nak marah2 kat anak. Lepas tu air susu pun kurang, jadi baby tak puas menyusu. Anak sy masa dh 2bulan sy masukan tido buai.. senang. Klu pegi mana2 pun dia tak minta buai. Bila ngantuk terus je tido.

Bila ada baby mmg mcm tu sis.tido2 ayam je kita ni.cuba bg pacifier sbb baby sy pun jenis suka mengempeng.actually pacifier helps a lot.

Cuba sis cari mnyak puers baby yg ada tlis sleep & calm.. Sis sapu dkt blkang telinga, dahi, n blkang.. Klau tak beli yg baby herbal cream

5y trước

Kl

Cuba guna teknik white noise and bendung proper. Check out ' baby language ' in Facebook

5y trước

Yup sgt membantu😊

Buai karen dan puting tiruan.. sgt membantu utk anak sy.

Sy dlu sma je mcm tu puan. Kna sbr byk ye.

Normal je tu