Loya spjg hari

Hi ibu2 ade ke yg kena mkn ubat fumarate ni 2 biji sehari?? sblom ni kk sruh mkn sbiji je..pstu checkup baru ni hb 11 lbih ,kena mkn 2 biji..terus rasa loya je tekak..rase xselesa spjg hari..rasa pahit je tekak..pdhl saya mkn sblom tido..mmg camtu ke yer??

2 Các câu trả lời

eh dah 11 should be okay. kalau below 11 sepatotnya nurse akn bsg kita dn tambah dose ubat. mcm sy masa 2nd pregnancy haritu mula2 mkn maltofer 2biji sehari. hb sy turun naik. ada sekali tu hb sy menurun smpi 8.9. jadi doctor tukar ferrous fumarate. sy mkn ubat ni okay. mgkin ikot bdn kot awak. sy kena mkn 3bji sehari. tapi lepas doctor check iron dlm drh sy normal doctor kurang dose ubat. doctor xbg mkn 3biji. doctor soh mkn 2biji sehari. Alhamdulillah last2 tu hb maintain 11 smpi bersalin nurse ada ckp pape x hb awak 11 tu

1y trước

most wc awak🌻

Hi awak. Kalau awak rasa macam tu kemungkinan besar ubat tu tak sesuai dengan awak. Nanti inform nurse semula ya. Nurse akan tukar ke ubat yang lain.