Baby Mengeras

Hi ibu ibu. Saya first time mom. Now pregnant 17w4d. Normal ke kalau baby kadang kadang mengeras?? And menegeras secara menegak. Lepas tu rasa macam ada jentik jentik kat area perut and bawah perut. Saya perasan lepas bangun, macam baby mengeras secara menegak. Kadang lepas buat kerja, time duduk sekejap pun kadang dia mengeras. Normal ke? Kalau ikutkan saya baru je masuk 2nd trimester.

2 Các câu trả lời

baby tak mengeras. yg mengeras tu rahim. mengeras = contraction. mild contraction tu normal kalau tak berpanjangan dan terlalu sakit. boleh rujuk juga braxton hicks (kontraksi palsu)

normal