nak tanya

Ibu hamil x Bole minum kopi teh or Nescafe ke? Selain tu air ape tak Bole ye ... ingin tahu

51 Các câu trả lời

sy mnum je. tp bt light2 je sbb tringin..bt pn jrg2...pegnnt nie xske mnum milo...klu awl pgnen nie xyhla dok gtai mnum air tebu..klape..air gas lg

Klo bule jgn mnum sis...sbb bule myebab kan hb low...sy x mnum kopi.nescafe.milo.teh.hb sy ok manten jer...elak kan mnum susu annum jer klo pagi.

5y trước

Sama la air putih je hehehe pastu lepas mkn ubat baru la minum air soya or coklat Takot muntah mkn ubat... Bila keluar kerap order milo je

Masa saya pregnant dulu memang suka minum kopi. Depend pada badan kita. Tapi kalau boleh elakkan. Dan jgn terlalu kerap sgt minum.

Sebaiknyer jgn tp sy minum jer 1 cup/day xlebih😅, tp kne byk minum air kosong utk flush out caffeine dr tubuh yerr,

Saya pun minum juga kopi sbb kalu x dpt semcm... Tapi 1x seminggu je lg buat lite lite aje kopi tu gula pun sikit je

Boleh jaa. Sy awai2 preggy minum nescafe sedia2. Hehehe... Skrg 26 minggu pon minum jugak. Mudah membuang.. Hehehe.

Sy g kedai xprnh order air lain selain teh o ais😂😂,,tp sy mkan kt kedai seminggu skali jee lebihnya air masak

5y trước

Hehehe tu yg sedap kan

Milo pn same..tkot sembelit & menghalang pnyerapan zat besi...bleh mnum tp jrakkan dgn pengambilan ubt

5y trước

Saya sejak mkn buah plum x ade kena sembelit sis

Caffeine xbagus sis. Air gas lagiiiii lah kena ELAKKAN. Bagus sgt klau dpt minum air kelapa.

Tapi kalau ibu hamil tu ada masalah hb rendah. Kopi teh nescafe mmg tak boleh minum.

5y trước

Okey