Order Air

Selalu ibu mengandung order air ape kalo makan dekat luar? Sebab kan ibu mengandung tak bole minum teh, kopi, milo.

240 Các câu trả lời

Betul ke xleh minum teh, kopi, milo?? Sy preggy 1st time, mmg minum milo tiap2 hr.. kadang smpai 2x sehari. Selang seli ngan nescafe. Pastu preggy 2nd ni mmg mnum teh ais je tiap hari.. alhamdulillah anak ok.. Saya tanya doc, dia cakap asalkan xberlebihan, ok la.. kopi, teh, coklat, air soda smua ada caffein. Cuba limit minum sekali, secawan je sehari. Xde la melebihi dose caffein sampai memudaratkan baby. Tp, kalau dah minum kopi, xyah la minum teh dah. 2 2 tu ada caffein. Ke ade sebab lain yang menyebabkan kita xleh minum 3jnis air ni?? Share pliss.. 😊😊

5y trước

Satu lg ade stgh mcm teh tu berangin..Klu masa.Xpreggy boleh mnum tpi bila.Preggy jdi angin je..So xboleh mnum teh

Ank 1st suka milo ais.. ank 2nd lg suka mnum air kosong.. ank 3rd suka order apple juice.. And skrg sy dh lmbt 4hr dr date period,tgh sabar menanti utk yg ke 4 pulak jarak dgn ank ke 3 skr dh umo 7thn.. doakn sy ya moga ada rezeki dpt gegurl pulak coz sblm ni 3org boboy😄😄

Sy tea ais atau limau ais (ore qlate panggil singo beng). Boleh je sis minum air tea, milo, nescafe. Tapi kene kuantiti yg sedikit & jangan selalu, biar berpada2. Tak boleh diminum bersama ubat. Tapi ibu2 yg sangkut air gula, hb low & sembelit tak disarankan minum 3 beradik ni.

Lemon + honey suam , barley suam atau jus buahan suam paling elok orange. Yang sejuk boleh jangan selalu ye . Kopi , teh , milo sebenarnya boleh tapi sekali sekala . Menjadikan takboleh sebab takut bakat ibu ni kena sembelit atau permasalahan perut . Teh paling punca sembelit

Saya order je apa apa air. Teh, kopi, milo bukan tak boleh. Boleh je minum tapi jangan lah sehari tu minum 2-3 cawan. Kadang dah siap bawak air botol pergi kedai makan. Kalau rasa tak tahu nak amek air ape, saya minum air dari botol je. Air suam dari rumah 😁

Barli suam, barli ais, limau ais, limau suam, hahaha tgok situasi kalau hjn pnas lah kalau tekak berasa nak minum ais mmg order je ais..semua ni kurg manis or mntak kosong ta isi gula..sbb gdm..tapi nak mnum juga..degil kan..😁😁😁

Saya sllu order air tembikai. Org ckp tmbikai ni bby nnti putih melepak. 7 bln ke ats mmg order air klapa je mmnjanng sbb nk skin bby bersih. Saya dh deliver jun aritu. Mmg bby comel ptih melepak + klit brsih

sy mmg ada mslh oder air klau mkn kt luar. mmg pening mikir nk oder air apa kalau dh jenis xnk oder air yg boleh buat sndri. hehe.. tp biasnya oder barli la sbb barli mls nk rebus kt rumah atau air limau. 😂

Boleh minum tapi jarakkan 2jam kalau ambil obimin dan sbgnya..kalau x vit tu lambat proses dia nak sampai ke anak. Susu pon sama.. Waktu pregnen ne jdi berahi kt milo ais 🤪 hahaha pastu suka oder air yg masam2..

5y trước

Hahaha sama la sy

saya mmg suka minum milo. mula mula risau sbb ramai kata tak boleh minum milo waltu pregnant. saya ada tanya nurse. milo okay je. so saya teruskan minum. hb saya 13.7 dan skrg dah 37 weeks 😊