Siapa due date 23/11/23? Dah ada tanda-tanda nak bersalin dah ke?

Ibu hamil sekalian, sekarang saya pregnant 36w 4d. Sekarang waktu pregnant kerap sakit bahagian pundi kencing dan rasa kerap kencing. Bila kencing keluar sikit je. Nak tanya symptoms tu normal ke? Kadang rasa sakit bahagian uri bawah

11 Các câu trả lời

sye due 26/11, 15-30min gi tandas.. kencing sikit2 je, sakit kat bahagian bawah tu.. sbb asal baby gerak nk terkencing je. sbb tu kencing sikit2. sye lak lepas kencing, minum air lg 😅 jd mmg smpai ke pg kencing2 je la.. pg bru dpt tido jap.. sye ade appt cek urine semua okay je, tnya nurse die ckp sbb baby kat bawah tu yg kjap2 kencing die tekan pundi kencing. kire x penuh lg da kencing 😂 sye sakit pinggang, blkg semua ada. 36w3d ni.

11mo trước

betul tu.. sbb urine semua ok xde kencing kotor ke ape.. minum air byk jgak ☺️

Sy due 27/11..ape yg sy baca, normal sakit pelvis bila dah masuk 3rd trimester..kepala baby dah kat bawah tu yg tekan pundi kencing sampai asyik nak terkencing je tambahan berat baby yg menampung..sy skrg 36w1d, mmg kerap kencing wlpn sedikit kuantiti..bkn tu je sakit punggung, sakit pelvis celah kelangkang..nak bangun dari tido pun tapak kaki sakit sangat2 🥲

11mo trước

Sma due date kita😆

due date kita sama . sy pun rse sakit bhgian bwh ni bile kencing . org kata baby dh masuk laluan dia tekan sikit area situ jdi normal la sbenarnye klau rse sakit bwh tu. kdng² bila dia gerak² dlm perut rse cam menyucuk sikit bhgian bwh,kaki jdi cramp kejap . kalau sy slalu rse susah nk nafas lgi² time dia mengeras tu . enjoy jela kan xlme dh baby nk kluar thn sikit je lgi

due kite sama sis...tpi sy x laa mcm.tu...cuma klau da siap kncing nk cuci...berdiri jee auto klua lagi...hahaha...asik tukar slua dlm jee...skrg ni pon sy cirit...x laa cair sgt...cair sikit je...sblom ni ok je...skrg cirit plk...kdg rasa sakit perot mcm nk berak tpi x nk berak...org kata klau cirit...da nk dekat bersalin..x tau laa btul ke x...heheheu

11mo trước

heheeh...xpe pantau dlu d rumah...pakai pad...smoga d permudhkn urusan.kite ye

biasa la tu, kepala baby dah ke bawah n menekan pundi kencing...teruskan pantau tanda² bersalin sis... sy due 20.11.23.. simptom yg sama.. kadang kalau tidur malam, sampai 5x bangun ke toilet.. sy preggy anak no 5, hujung2 nak due ,memang mcm tu.. semoga dipermudahkan urusan kita semua...aamin...

awk kurang minum air ke,sbab sy MCM Ni kalau kurang mnum air .tpi sy sarankan tnya doc dlu. tkut sist Ada msalah lain ..apa2 pun jgn biarlah sakit sist lama2 tkut melarat..trus jmpa doc tw kalau ragu2

Saya due 23/11 jgk. Sama la asyik kerap kencing kadang keluar sikit je. Rasa macam kena kencing kotor tp bukak pulak. Nk tidur pun tak lena dah. Nak tukar posisi pn sakit yg amat perut mengeras je.

11mo trước

Ya sama la. Tapi setiap kali appointment check air kencing, takde kencing kotor dan result air kencing bersih je. Nak tidur susah kan. Akn rasa sengel2 pada perut dan pinggang tu

Saya due 20/11 dah start ada kesan2 coklat mcm period baru nak keluar tu dkt panties. Tapi jalan masih belum buka. Doc kata dah start tanda2 awal dah. Semoga dipermudahkan urusan kita Nov mommies !🩷

11mo trước

Aaminn2 semoga dipermudahkan segala urusan ❤️❤️

due kita sama lah 🤭 harap keluar tepat lah 23/11 huhu tp kepala baby asik tolak puding kencing je, klu ddk ke baring ke nk bangun mesti seksa 😅 pastu asik nk terkencing je..

sy due 5/11 ni pun belum ada tanda2 nk bersalin lagi.. jenuh dah jalan ke sana ke sini buat senaman bagai tapi baby masi seronok duk dlm prut😂

11mo trước

sakit sikit2 tu ada lah sikit.. kat bahagian ari2 tapi x terlalu kerap.. turun tanda pun xde lagi..