working mom

i rasa i macam mama yang tak berguna dekat anak i. i manjang kerja & sibuk cari side income untuk teruskan hidup sampaikan i lupa anak i perlu orang guide dia belajar pasal dunia....anak i lambat merangkak, lambat tumbuh gigi, now dia dah setahun i dok compare ngan anak orang lain yg dah achieve macam macam :( haih stress juga mikir 😭😭😭😭 anak dah setahun baru la rasa nak ajar sensory la apa la

8 Các câu trả lời

no need to feel that way. Habis cmana dgn saya ni surirumah sepanjang masa dgn anak pastu anak disahkan Autism? Sis, whatever it is you are still a good mom okay. I know you don't have a choice. Me myself pun gamble pilih x bekerja but bear the cause lah. xde duit, bosan I kne hadap lah. Itu dh rencah kehidupan. Whatever you choose, pilihlah yg terbaik selebihnya tawakal. Allah tau hati hambanya dan semua yg terjadi pun asbab dia juga. Teruskan usaha. Don't blame yourself sbb xde org lg dpt pertahankan diri you melainkan diri sendiri. Kesian diri. Ckp depan cermin, aku redha dgn apa yg terjadi, aku akan terus kuat dan terus berusaha utk kebaikan keluarga ini, terima kasih diriku atas segala usaha, terima kasih Allah atas nikmat ini. Cuba buat mcmni, tgok hasilnya esok rasa lain mcm percayalah!

4mo trước

aww ❤️❤️❤️

sy pun selalu rasa mcm tu. lepas habis pantang terus kena masuk kerja kt kl&tggalkan anak dgn husband kt n9. Perit betul rasa bila tinggalkan anak walaupun dgn bapak dia sendiri. emosi selalu tak stabil n selalu salahkan diri n selalu rasa mcm sy ni mak yg useless 😭😭😭 tiap weekend balik n9 n sy akan sedaya upaya cari masa bonding dgn anak. kita nk bawak anak sekali ke kl rasa mcm xmampu dari segi kewangan sbb sy sorg yg berpendapatan tetap. sampai skrg masih belajar control emosi tiap kali pikir pasal anak.

Hntr anak kt pengasuh ke? Entah la sis, i dulu lagi lah suri rumah. Anak i bila g klinik Dr tanya dah boleh cakap ke, kalau tak boleh speech delay lah kena refer pakar lah. Tp i take initiative sendiri, selalu bacakan buku utk dia. Cakap dgn dia even the simplest word. Lama2 pandai pun cakap. Takde pelat2, terus sebiji2 word tu dia cakap.

bila u compare ank u dgn org lain..mmg itu lah bad effect dia. tbh semua bby ada milestone masing2. ada yg cpt, ada yg lambat. jgn rasa diri tu bad mom. klu awk nk jd mak yg sempurna...mmg smpai bila2 awk akn rasa u are not enough. skrg bila dh sedar..slow2 guide anak ya.

3mo trước

masa anak saya setahun nurse kk akan tnya anak bleh ckp ap dah . tapi tkpa slow ii ajar , banyak bercakap dgn anak ye . prkembangan smua tk sama ada yg cpt ada yg lambat . enjoy je positif

ank sya bila Lepas minum susu ke makan bu Ur or biskut rusk pun sama terus cirit DLM masa setengah jam.sya risau masala usus ke apa Ada tak mommy ank yg alami sama seperti ank sya

Sy pun rasa benda yg sama. Anak 7 bulan mengesot pun xda. Tanda2 nk merangkak pun xda. Tp sy husnuzon baby akan take time masing2. Insyaallah boleh tu

hai mommy² nk tnya kalau ank umur setahun asyik berak cirit jer dah sebulan lebih ...mungkin sebab apa ya .

4mo trước

Anak sy pernah kena, dr suggest kan tukar susu tanpa laktose sampai dia baik, sy guna dugro soy, bila dh okay guna susu lama balik

sya pun Sama sibuk kerja ....sya alami masalah yg Sama.😭😭😭