early pregnancy n still new

My period kena delay 5 hari but i takut nak check whether i pregnant tak. But i dah mula rasa macam tak comfort sangat masa nak makan and my back pain pulak. But i feel macam too early la symptoms kan. Tolong advice i boleh tak i check awal?

8 Các câu trả lời

Kuat kn semangan blh je check awal.. cume sesetengah org takot.. takot kecewe.. it's ok.. thing positive.. klu check awal 1 line.. tp rase mcm pregnant to ade keep going.. next 2,3 day buat LG smpi period dtg X Pon smpi 2 line.. kte berserah.. tp jngn stress sngat X elok tok kandungan.. & dh rase2 kte mcm pregnant sngat2 tlg jage permakanan & kesihatan jngn sebarang mkn jngn angkat berat2.. walaupon X Pasti LG tp X Salah prepare.. benda Baru nk lekat so sngat2 lh brjage2.. klu X de rezeki try LG.. klu ade alhamdulillah mudah kn segala urusan puan Amin.. at least Kita nk tau utk kepuasan Hati Kita..

1 month sblm conceive, period delay 5 hari.. punya la beria buat upt + bhcg level tp negative then trus datang period.. next monthnya delay sehari je, hati kuat nk test jugak walaupn risau harapan palsu as dh rasa PMS sblm tu.. tp alhamdulillah double line pekat, trus buat bhcg level n mmg sah pregnant.. kdg tu bukan apa, kita yg nk sgt pregnant smpai ganggu hormon n mind set, jd terasa mcm simptom pregnant pdhl blum ada rezeki lagi.. just wait for 1 week delay then u can try for upt..

Bole je check awal sis. Ade orang 3-4 hari sebelum haid dah dapat detect. Ade juga orang dah missed period baru dapat detect. Kalau level hcg tinggi bole detect awal. Tapi bergantung juga dengan brand upt yg kita guna. Sometimes ade upt tak dapat nak detect level hcg yg rendah. Harap2 ade berita gembira lepas ni sis. Amin. . Take care sis 🙏🙂

4y trước

sy pon sama period dh delay dua hari tp takot pulak nk check sbb takot kecewa.clear blue dah beli tp takotttt.dh mula rasa pening2 pastu rasa berdenyut breast.adoi

Sy seminggu lagi nak period, tapi badan dah tak sedap, perut sakit, lepas tu badan rasa panas mcm nak demam tapi tak demam pun so sy cek terus naik double line merah menyala 😁

Bole try cek sis. Sy haritu delay period 3 hari je. Bila cek, trus naik double line. First baby juga ni. Smoga gud news utk sis. Take care 😊

Klu rasa tak sabar nak tau boleh guna pregnancy test brand clearblue tu, dia boleh check kandungan seawal 4 hari 😍

4y trước

Sama.. accurate dia tetap 99% .. cuma yg tu lebih puas hati sbb dia dia straight forward terus pregnant or not pregnant.. tpi if kandungan masih awal lagi better tunggu sebulan dulu.. sbb takot rugi 😘

Sis ada rsa apa2 kah time x period 5 hri??? Sy 4 hari sdah sis..

5y trước

Sis last period bila? Memang ada yg awl start alahan sis. Saya 6w dah start muntah.. Selera mkn tu mmg xda.. Tpksa makan buah ja.

Cubalah sis. Selagi tak test selagi pun tertanya2.